Sebepler tespit edilip önlemler alınmalı

Sebepler tespit edilip önlemler alınmalı

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları Zehra Barutçu kadın cinayetlerine yönelik sebeplerin tespit edilip önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları Zehra Barutçu, Kırıkkale’deki Emine Bulut cinayetine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada benzer vakaların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu. Barutçu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

HIZLA ARTIYOR

“Kırıkkale’de Emine Bulut kardeşimize yapılan ve hayatını yitirmesi ile sonuçlanan hazin olayın görüntülerini izlemek dahi bizler için son derece acı ve endişe vericidir. Son yıllar da ülkemiz de şiddete maruz kalan hanımefendi kardeşlerimizin sayıları ne yazık ki günden güne hızla artmakta ve ölümlerle sonuçlanan vakalarla karşılaşılmaktadır.

ACİLEN BAŞLATILMALI

Derdimiz kadınlar ve çocukların ağlamaması. Bir başka Emine Bulutlar’ın acısının yaşanmaması için, sorumlu ve yetkili mercilerce bu hadiselere sebebiyet veren etkenlerin tespit edilerek çözülmesi hususundaki çalışmaların acilen başlatmalıdır.

İŞ HAYATINA MECBUR EDİLDİLER

Günümüzde kadınlara iş imkânı sağlamak ya da çeşitli istihdam sahaları açma çabaları ne yazık ki kadınların refah düzeyini iyileştirmediği gibi onları çalışmaya mecbur bir konuma sokmuştur.

Bir erkeğin evine bakamayacağı bir yaşam alanında kadınlar çalışmaya mecbur bırakılarak aile bütünlüğü çökertilmiş, evinden ailesinden çocuklarından kısacası onu hayata bağlayan sevgi saygı ve değer gördüğü dünyadan kopartılarak ekonomik özgürlük kazanma adı altında iş hayatına atılmaya mecbur bırakılmıştır.

YERLE BİR EDİLDİ

Kadınlarımız ne yazık ki evden işe işten eve mekikler dokuyarak aile bütünlüğü yerle bir edilmiş tüm bir aileyi geçindirebilme yükü kadınların ve hatta çocuk yaştaki aile bireylerinin üzerin yıkılmış, okul yerine çalışmayı seçmek zorunda bırakılmışlardır.

YETERLİ OLMADI

Bugün ülkemizde kadın yönelik şiddetin önüne geçilmesi hususunda ne yazık ki konuşmaktan ve laf üretmekten öteye geçemeyenler, bu acı olaylar karşısında sadece üzüntülerini dile getirip ve kınama açıklamaları yapabilmişlerdir.  Günden güne artış gösteren kadın ve çocuğa yönelik şiddet olaylarının önüne geçilmesi amacıyla ne eğitimde ne yasalarda, sorun tespiti ve bu sorunların giderilmesi hususundaki çalışmalarda gereken yeterliliği gösterememişlerdir.

Dış etkenlerden her zaman çok fazla etkilenen çocuklarımızda ne yazık ki ahlak ve maneviyat ile bağdaşmayan kültürel değerlerimizle uzaktan ve yakından alakası bulunmayan, aileyi aile yapan özellikleri hiçe sayan bu hadiselerle karşılaşmakta, bu olaylara şahit olmakta ve henüz küçük yaşta bu olumsuzluklardan etkilenerek yarının mağdurları ya da mağdur edicileri olmaları noktasında psikolojik olarak etkilenmektedirler.   

Bir daha böylesi olayların yaşanmaması duası ile

kadınlar ve çocuklar ağlamasın 

yeni Emine Bulut’lar olmasın diyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.