Sebahattin Ali Bilkar’da anıldı

Sebahattin Ali Bilkar’da anıldı

BİLKAR’DA ETKİNLİK DÜZENLENDİ: 25 Şubat 1907’de doğan ve bu yıl 110. yaş günü olan ölümsüz yazar Sabahattin Ali Bilkar’da düzenlenen bir...

BİLKAR’DA ETKİNLİK DÜZENLENDİ:

 

25 Şubat 1907’de doğan ve bu yıl 110. yaş günü olan ölümsüz yazar Sabahattin Ali Bilkar’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.  Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte Sebahattin Ali şiirleri okundu, şarkıları söylendi.

Etkinliğin konuşmacısı ise  Sevengül Sönmez’di. 1998’den bu yana, “Cumhuriyet Kitap”, “Radikal Kitap”, “Kitaplık”, “Virgül”, “Varlık” gibi dergilerde yazıları yayınlanan Sönmez, Sabahattin Ali’nin bütün eserlerinin eleştirel basımını Delta serisinden yayınlamış ve mektuplarını ‘Hep Genç Kalacağım’’ adıyla bir araya getirmişti.  Sabahattin Ali’nin öykülerinden oluşan seçkiyi de Kamyon adıyla yayımlamış. Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünü fotoğraflarla anlatan “Bir Fotoğraf Camı” (2007), “Fotoğrafını Bekliyorum” (2012) sergilerinin küratörlüğünü yapmış Ve’’ A’dan Z’ye Sabahattin Ali’’ kitabını yazmış biri.  Çok birikimli. Ve bizlere Sabahatin Ali’yle ilgili çok özel bilgiler verdi.

Etkinliğin sonunda Özgürlük Kitabevi’nin açtığı Sabahattin Ali kitapları standına yoğun ilgi vardı.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.