Schneider’de grev resmen başladı

Schneider’de grev resmen başladı

BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Schneider Enerji’de grev resmen başladı. Grid’de greve saatler kala anlaşma sağlandı

MESS ile BMİS arasında beş işyeriyle sınırlı ara dönem TİS görüşmelerinde anlaşmazlık sonrası İstanbul 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Hitachi Energy, Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Grid Solutions Enerji Endüstrisi A.Ş (General Elektrik), Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Schneider Elektrik (Gebze) ve Schneider Enerji, İzmir Şube’nin örgütlü olduğu Schneider Elektrik (İzmir) ve Bursa Şube’nin örgütlü olduğu Arıtaş Kriyojenik’te 23 Ocak 2023 tarihi itibariyle grev kararı alınmıştı.

Süreç içerisinde Hitachi Energy, Schneider Elektrik ve Arıtaş Kriyojenik’te uzlaşma sağlandı, sözleşme imzalandı.

grid-imzalandi.jpg

Grid Solutions Enerji Endüstrisi A.Ş ile greve iki saat kala çağrı üzerine yine masaya oturuldu. Bu toplantıdan da işçilerin talepleri doğrultusunda bir sözleşmenin imzalandı.

BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Schneider Enerji de ise grev bugün (23 Ocak 2023) saat 10.00’da resmen başladı.

TOSB Organize Sanayi Bölgesi, 1’nci Cadde, No:6 adresindeki fabrikada greve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve genel merkez yöneticilerinin katılımıyla başlatıldı..

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.