Schneider Enerji grevinde  yasağa rest: Tanımıyoruz

Schneider Enerji grevinde yasağa rest: Tanımıyoruz

AKP iktidarının 20’nci grev yasağı yine “erteleme” adı ve “Milli güvenlik” gerekçesiyle Çayırova’daki Schneider Enerji grevi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla geldi. BMİS rest çekti: Tanımıyoruz

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanaman Schneider Enerji işçilerinin grevi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 'milli güvenliği bozucu nitelikte' görülerek yasaklandı. Yasak yine, “erteleme” diye adlandırılırken Schneider Enerji grevi, AKP iktidarının yasakladığı 20’nci grev oldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılını İzmit’teki Bekaert grevini yasaklayarak kapatmıştı ancak işçiler yasağı tanımamıştı. Erdoğan, 2023’ü de Schneider Enerji grevini yasaklayarak açmış oldu.

BMİS: TANIMIYORUZ

Öte yandan Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan da tepki geldi: “Yine bir gece yarısı, bir grev yasağı daha. 23 Ocak’ta greve çıktığımız Schneider Enerji grevi, Cumhurbaşkanı kararı ile engellenmiştir. Biz sözümüzü greve çıkmadan söylemiştik. Grev yasağınızı tanımıyoruz. Yaşasın onurlu mücadelemiz.”

YİNE, “ERTELEME” TANIMIYLA!

Yasak Resmi Gazete’de, “Schneider Enerji Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Kocaeli İli, Çayırova İlçesinde yer alan işyerinde Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesine, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 63 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir” şeklinde yer buldu.

ERKAN: GREV HAKTIR, YASAKLANAMAZ

Yasaklama kararına ilk tepkilerden biri EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan’dan geldi. Erkan, “Yine bir gece yarısı kararnamesi, yine grev yasağı. Bu sabah davul zurna ve halaylarla greve çıkan Birleşik Metal-İş üyesi Schneider işçilerinin grevi erteleme adı altında yasaklandı. Bu yasaklanan 20’nci grev. Grev haktır, yasaklanamaz. Yasaklara karşı direnen Schneider işçilerinin yanındayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.