Sazlıdere’yi basın ile gezecek

Sazlıdere’yi basın ile gezecek

KBB’de parti değişmedi ama başkan çok değişti. Basına karşı koruma kullanan başkanın yeri basına açık başkan aldı. Büyükakın haftaya Sazlıdere’yi basına açık ziyaret edecek

31 Mart yerel seçimlerinde ilimizin 12 ilçesinden birinde sistem, 10’unda sadece başkan değişti. Birinde sistem de başkan da aynı kaldı. Büyükşehir’de de başkan değişti ama sistem değişmedi derken KBB Başkanı Tahir Büyükakın adeta, “Siyaseten değilse bile belediyecilik pratiğinde sistem değişti” mesajı veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu özellikle son dönemini basından aleni kaçarak, yeri geldi kermes dahil olmak üzere gittiği yerlere basın girmek istediği zaman koruma veya memur marifetiyle engel olarak (belgelidir) ilkel çağlara yakışır şekilde basını ayrıştırarak tamamladı. Halkın parasıyla yaptığı kişisel reklamlarında bir başka Karaosmanoğlu vardı ama asıl Karaosmanoğlu’na özellikle basının, “yandaş olmayan” kısmı aleni tanık oldu. Tahir Büyükakın ise bu konuda çok farklı ve samimi bir profil çiziyor. Her ortamda her koşulda soru kabul edip basını “Yandaşlar” veya “Muhalifler” diye ayırmadan eşit mesafede duruyor. Ötekileştirmiyor. Büyükakın, Büyükşehir Meclis toplantısı sonrası gazetemizin kısa sorularını yanıtladı

 

  • Bugün Sazlıdereliler meclis öncesi bina önünde eylem yapacaktı ama iptal edildi. Uzlaşı sağlanıyor duyumu aldık?

 

  • Evet. Arkadaşlar bugün saat 14.00’te beni makamımda ziyaret etti. Onlarla bir toplantı yaptık. CHP Çayırova İlçe Başkanı (Cihan Soyluçiçek), büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerimiz ve oradaki vatandaşlarımız geldiler. Ben dinledim. Çevre Bakanlığı ayağında yapılacak olanlarla ilgili süreci takip edeceğimi ve problemlere de yerinde gelip bakacağımı söyledim. Eğer perşembe (22 Ekim 2020) günü programım uygun olursa; ‘olur’ da dedim.

 

  • Sazlıdere’yi ziyaretiniz herhalde basına açık olur?

 

  • Olabilir. Hay hay. Tabi ki.

 

  • CHP İl Başkanı Sayın Yıldızlı gitmişken Kentpark’ı ve uçağı da görmenizi önerdi?

 

  • Onları ilçe belediye başkanımızla (Bünyamin Çiftçi) bir değerlendiririz. Bizim bakmamız gereken bir konuysa biz bakarız. Aksi halde, ilçe belediye başkanımız bakar.

 

  • Gebze – Gölcük otobüs hattı için CHP Grubu’ndan fiyat indirimi önerisi verildi bugün?

 

  • Osmangazi Köprüsü’nün ciddi bir maliyeti var. Teknik arkadaşlarımız analizlerini yapsınlar. Yolcu sayısı beklenen seviyeye ulaşırsa eğer daha düşük fiyata taşımak mümkün olursa, o da (indirim) olabilir mutlaka.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.