Sazlıdere’ye niyet Kentpark’a kısmet

Sazlıdere’ye niyet Kentpark’a kısmet

Büyükşehir BM CHP Üyesi Halis Koç, Sazlıdere için önerge vermeye hazırlandı ancak sorunun çözümü uzlaşıda bulununca bu sefer Kentpark’ı İzmit’e taşıdı. Koç, “Dükkanlar çürüyor” ve Çiftçi, “Satılan dükkanlar onlar” diye tekrarladı

halis-5.jpg

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki Perşembe günü gerçekleşen meclis toplantısının bir bölümü Çayırova Belediye Meclisi’ni anımsattı. Büyükşehir ve Çayırova Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Halis Koç, Sazlıdere için önerge vermeye hazırlandı ancak sorunun çözümü uzlaşıda bulununca bu sefer Kentpark’ı İzmit’e taşıdı. Koç, “Dükkanlar çürüyor” ve Çiftçi, “Satılan dükkanlar onlar” diye tekrarladı. KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın da ilgiyle dinlediği gözlenen tartışmada Koç’un eleştiri ve Çiftçi’nin savunması özetle şöyle:

KOÇ: ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

 

halis-3.jpg

“200 milyonluk Kentpark projesinin göz göre göre çürümeye terk edildiğini sayın belediye meclis üyelerimize arz edeceğim. Sözünü ettiğimiz proje Çayırova’da 30 dönümlük alan üzerine kuruldu. 20 dönümüne 60 dükkan, 600 araçlık otopark, süs havuzları, az da olsa yeşil alandan oluşuyor.

TASARRUF OLSUN DİYE!

Günümüzde Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin tasarruf olsun diye aydınlatmadığı projenin yeri tinercilerin, madde bağımlılarının kimsesizlerin yaşam alanı oldu. Projeye harabe dönmüş. Ayrıca kaçak olarak yapılan projede kolonda kesilme, izolasyonda eksikler gibi aksaklıklar var. Müteahhit firmaya dava açıldı ve konu mahkemede. Duvarlardaki çatlaklardan ötürü Sayın Başkan zarar tespiti istedi.

DEĞERLERİ ÇOK DÜŞTÜ

Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyeleri işbirliğindeki 150-200 milyon TL tutarındaki projede Sayın Başkan Çiftçi’nin sahiplenmemesinden ötürü büyük zarar oluşmuştur. Dükkanların 27’si satıldı. Kalanları ise değerinden çok düşük bedellerle ancak satarsınız.

6 AY SONRA HATIRLATTIK

Sayın Başkan’ın seçilmesinden sonra durumu 6 ay sonra hatırlattık. Siyasilerin de katıldığı, 550 bin TL tutarında ziyafet çekildiği Kentpark açılışında güzelim süs havuzlarının dahi tinercilerin saldırısına uğradığını görürsünüz. (Anlatımı fotoğraflar ile sürdürdü.)

7 MİLYON TL’YE İHTİYAÇ VAR

40 milyon 500 bin TL zarar verdiler. Bizim tespitlerimize göre süs havuzlarında 500 bin TL tutarında tadilat gerekli. Diğer bazı yerlerin tadilatı için de 7 milyon TL’ye ihtiyaç var.

MECLİS SAHİP ÇIKSIN

Kentpark’ta 4 bin 500 TL olan metrekare birim fiyatı, bugün yarı fiyatına inmiştir. Bizler çok defa gündeme getirdik. Dikkate alınmadı. Büyükşehir’in projesidir ve sizlerin sahip çıkmasını bekliyoruz.”

ÇİFTÇİ: ÇAYIROVA’DA DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

 

halis-6.jpg

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise özetle şunları aktardı: “Halis Bey konuyu Çayırova Belediye Meclisi’nde de gündeme getirmişti. Biz kendisine açıklayıcı, gereken bilgileri verdik. Bu alanda özellikle kültür merkezi açılışının yapıldığı ilk günden itibaren faaliyetine devam etmekte. Dünyayı kasıp kavuran pandemi sebebiyle de belli başlı programlara kısıtlama getirdik. Ama pandemiden önce dolu dolu bir hizmet süreci ile vatandaşımıza açtık ve faaliyetler devam ediyor.

MÜTEAHHİT ÇALIŞIYOR

Kentpark konusunda da diğer benzer işlerde olduğu gibi müteahhit işi tamamladığını belirtip teslim alınmasını istemiştir. Bir takım eksiklikler vardır ama halihazırda bu adamın çalışması devam ediyor.

SATILAN DÜKKANLAR ONLAR

Halis Bey’in gösterdiği dükkan fotoğrafları da üçüncü şahıslara satılan dükkanlar. Satılan dükkanların sahipleriyle defalarca bir araya geldik. Parsel bazında hareketlenilmesi için çalışma yaptık ve son noktaya geldik. Ve geçen hafta kiralanması için süreç başlattık. Tabi tesislerin tamamlanması için bekledik…

KAMU MALINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Halis Bey gerek Kocaeli Büyükşehir gerekse Çayırova Belediye Meclisleri’nde meclis üyelerinin zamanını alıyor ve yanlış yönlendirme suretiyle farklı bir boyuta taşımak istiyor. Durum budur. Kamunun malına sahip çıkmak ve avantajlı hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.