Sazlıdereliler uzlaşmalı

Sazlıdereliler uzlaşmalı

AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Sazlıdere sakinlerinin birbirinden farklı beklenti ve talepleri olduğunu kaydedip, “Bence aralarında uzlaşıp bir iki öneri ile gelmeliler” diye konuştu.

AKP Çayırova İlçe Teşkilatı, KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın Sazlıdere ziyaretine çok geniş bir heyetle katıldı. İlçe Başkanı Servet Günay, Sazlıdere sakinlerinin birbirinden farklı beklenti ve talepleri olduğunu kaydedip, “Bence aralarında uzlaşıp bir iki öneri ile gelmeliler” diye konuştu.

GENİŞ HEYET

Ziyaret heyetinde Başkan Günay ile birlikte ilçe yönetiminden Paşa Ali Elmalı, Bahadır Büyükkeleş, Ali Osman Tefil, İlyas Kadik, Mehmet Bayındır, Nizamettin Günay, Şevket Külte, Hasan Bayraktar, Ferhat Karabulut ve Murat Küçük eşlik etti.

KAYGILI BİR SÜREÇ

“Benim görüşüm şu. İnsanlar yaklaşık 10 yıldır beklenti içindeler ve birçoğu 30-40 yıldır burada oturuyor. Aralarında 10-15 kişi kadar, arsa hak sahibi olanlar da var. Son 10 yılda beklenti içine girdiklerinde tapuya kavuşurlar mı, riskli alan olursa ne olur, ne zaman sona erer ve sonuç alınır gibi kaygılar yaşamışlar. Koşulların zorluğuna karşın koşullar gereği başka bir yere gidemiyorlar. Doğalgaz hizmeti alamıyorlar. Sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor ve iktidar partisi ilçe teşkilatı olarak biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

UZLAŞMALILAR

Öte yandan Sazlıdere sakinlerinin taleplerine dair bir düşünce birlikteliği yok. Tabiri caizse her kafadan bir ses çıkıyor. Daire isteyen var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın konutlaşma için girişimde bulunulması önerisine karşın tapusuyla birlikte arsasını isteyen var. Üç sözcü, temsilci belirlemişler. Bence aralarında uzlaşıp bir iki alternatif sunmalılar.”

GÜZEL BİR BİRLİKTELİK

Sazlıdere’de sorunun çözümü için iktidar ve ana muhalefetin birlikte hareket etmesinin de önem taşıdığını kaydeden Günay şunları kaydetti: “Gerek –şahsımda- AK Parti gerekse CHP’nin ilçe başkanları, yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile birlik beraberlik içinde görüşüp hareket etmeleri çok önemli. Sazlıdere’den ayrıldıktan sonra biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın aracına bindik. Aynı araca CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’i de çağırdı.

SÜRMESİNİ DİLERİM

Diğer siyasi partilerin ilçe başkanları ile birlikte aynı ilçede oturuyoruz. Birlik ve beraberliğimiz hem ilçenin huzuru hem de yatırımların ilçemize kazandırılması bakımından önemli. Herkesin görüşü farklı olmakla birlikte bu şekilde hareket etmemiz gerçekten çok önemli. Bunun sürmesini dilerim.” (Haber Merkezi)

 

heyet-001.jpgyuruyus-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.