Sazlıdereliler kentsel dönüşüme karşı toplandılar

Sazlıdereliler kentsel dönüşüme karşı toplandılar

  Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Sazlıdere mevkiinde yaşayan vatandaşlarla kentsel dönüşüme karşı bir araya geldiler.Çayırova Cumhuriyet Mahallesi...

 

 

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Sazlıdere mevkiinde yaşayan vatandaşlarla kentsel dönüşüme karşı bir araya geldiler.

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Sazlıdere mevkiinde yapılması planlanan sanayi işletmelerinden sonra şimdi de kentsel dönüşüm endişe yaratıyor. Bölge, daha önce Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre afet riskli alan bölgesi ilan edilmişti. Sazlıdere mevkiinde yaşayan vatandaşlar sorunlarını konuşmak için bir araya geldiler. Vatandaşlarla bir araya gelen CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Avukat Recep Dursun gazetemize yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Çayırova Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Sazlıdere mevkiine Küçük Sanayi Sitesi yapılmak isteniliyor. Burada bulunan evlerin yüzde 80’i tapusuz yüzde 20’si tapulu.

ÇİFTE STANDART SÖZ KONUSU

Burada ikamet eden vatandaşlar neler yapabilirler konusunda bizlerden destek istediler. Bizler de onlara neler yapabilecekleri konusunda bir araya geldik. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre afet riskli alan bölgesi ilan edilmiş. Ancak sanayi sitesi yapılması için bir risk yok. Burada bir çifte standart söz konusu. Vatandaşlarla daha sık bir araya gelerek neler yapabilirizi konuşmaya devam edeceğiz.” dedi. Toplantıya katılan Gebze Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sebahattin Günel de Gebze’de benzer örneklere ve mücadele ile kazanımlara dikkat çekerek ısrarlı mücadelenin çok önemli olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.