Sazlıdere’de ihale 08 Şubat’ta

Sazlıdere’de ihale 08 Şubat’ta

Çayırova Sazlıdere’de CHP tarafından gündeme getirilen barınma sorunu çözüme kavuşuyor. Konutlar için ihale, 08 Şubat 2022 günü gerçekleşecek

Çayırova’nın sorunlu bölgelerinden Şekerpınar Mahallesi’ndeki Sazlıdere Mevkii’nde çözüme doğru önemli bir aşama kaydedildi. Sazlıdere’de 115 konut ve 4 dükkân için inşaat ve altyapı ihalesi 08 Şubat 2022 günü gerçekleşecek.

Sazlıdere’de yaşayan vatandaşların sorunu gündemi ilk CHP Çayırova İlçe Örgütü tarafından getirilmiş, CHP İl Başkanlığı’nın da devreye girmesinin ardından iktidar da soruna kayıtsız kalmamış, çözüm için çalışmalar başlatılmış ancak ilerleme ağır sürmüştü.

YENİ ÖNERGE VERDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, 13 Ocak 2022 günü gerçekleşen meclis toplantısında Sazlıdere’ye dair bir soru önergesi daha verdi. O önergede şu görüşler yer aldı:

“Kentsel dönüşüm kapsamındaki tapulu tapusuz çok sayıda vatandaşın 40-45 yıla yakın süredir, yaşamını sürdürdüğü Çayırova Sazlıdere’de sorun çözümüne dair ilk adımlar muhalefet iktidar birlikteliğinde, sizlerin öncülüğünde 2020 Ekim ayında atılmıştı.

Sayın Başkan konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na taşıyıp somut bir proje veya alternatifli projelerle dönüş yapacağınızı halka arz etmiştiniz. Akabinde 25 Aralık 2020 Cuma günü; Sn. Bakanın ilimize gelerek; birlikte yaptığınız görüşmede projenin tamamlandığına dair söz ettiğini ve bakanlığın TOKİ ile çalışma yaptığını önceki meclislerde arz etmiştiniz.

Bu vesile ile; haklı olarak Sazlıdere sakinleri yaklaşık iki yıldır sahada uygulanacak projeleri merakla bekliyor, proje hangi aşamada, TOKİ çalışmaları ne durumda, Kentsel dönüşüm sürecinde barınma sorununa çözüm odaklı önerileriniz nelerdir.

Kısaca Sazlıdere mağdurları sizlerden kısa zamanda müjdeli haber bekliyor. Sazlıdere sakinlerimiz adına cevap bekledikleri bu sorunlara, Meclisimize sözlü, tarafımıza yazılı cevap verilmesini arz ederiz.”

 

ÖNERGEYE YANIT GELDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Tahir Büyükakın’ın imzasıyla CHP Meclis Grubu’na verilen yanıtta şu görüşler yer aldı: “Önergeye konu yaklaşık 8 hektar alan içerisinde yer alan 2 adet rezerv yapı alanı ve bir adet riskli alan ile ilgili çalışmalar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na verilen yetkiye binaen, 115 konut ve 4 adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin 08 Şubat 2022 tarihinde ihalesi yapılacak olup, süreç kurumumuzca takip edilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.