Şayir’den skandal açıklama: Gidenler Gay

Şayir’den skandal açıklama: Gidenler Gay

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçeden Kanada’ya giden gençler hakkında "Ne kadar gay varmış haberimiz yokmuş" dedi

Dilovası Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Hamza Şayir, yurt dışına giden gençlerle ilgili skandal ifadeler kullandı. Şayir, "Ne kadar gay varmış haberimiz yokmuş" dedi.

Dilovası Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısında Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Turan Tekgül söz alarak, Dilovası'na yaptığı yatırımlardan bahseden Başkan Şayir’e tepki göstererek "Şu anda bu kadar müjdeyi veriyorsunuz ama insanlar Dilovası’nda aç, halk ekmek kuyruğuna giriyor. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz?" diye sordu.

İLTİCA ETMEK İÇİN GAY’İZ DİYORLAR

Şayir, "Sizle beraber milliyetçiyim diye geçinen ilçe başkanlarımıza da söylüyorum. Çocuklarınızı oraya gönderirken posterin altında fotoğraf çekiliyorsunuz. Gittiğiniz yerde ilgili parti kimse oraya üye yapıyorsunuz sonra sanal bir manşet yaptırıyorsunuz. Bakın arkadaşlar Dilovası’nda ne kadar gay varmış haberimiz yok ya. İrtica etmek için ‘Biz gayiz bizim cinsel haklarımıza saldırı var, burada geçinemiyoruz’ diyorlar ya" diye konuştu. Şayir’in bu sözlerinin ardından belediyenin sitesinden yapılan canlı yayın kaldırıldı.

BAŞKAN YILDIRIM’DAN ÖZÜR

AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Yıllardır birlik beraberliğin hakim olduğu acımızın tatlımızın bir olduğu Dilovası’nda farklı siyasi görüşte de olsak saygı sevgi çerçevesinde milletimize hizmet noktasında yarıştık. Ama hiçbir zaman kişilik haklarımıza ve toplum değerlerine saygısızlık etmedik etmeyeceğiz. Bugünkü Meclis toplantımızda yaşanan tartışma sonucu belediye başkanımızın istem dışı ve gayri ihtiyari söylediği sözler kamuoyunda yanlış anlaşılmaya sebep olmuştur. Belediye başkanımızın istem dışı da olsa sarfettiği sözleri asla ve katiyen tasvip edemeyiz. Bu vesile ile asla tasvip etmediğimiz cümlelerden dolayı başta genç kardeşlerim olmak üzere tüm halkımızdan ve kamuoyundan özür diler saygılar sunarım” görüşlerine yer verdi.

ŞAYİR ÖZÜR DİLERKEN ELEŞTİRDİ

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise özür açıklamasında muhalefete ve açıklamanın yer veriliş biçimine tepki gösterdi:

"Sevgili Dilovalı Hemşehrilerim;
07 Mart 2021 Salı günü gerçekleştirdiğimiz Dilovası Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda muhalefet meclis üyesinin, ilçemizde atılan büyük adımları, verilen yeni müjdeleri gölgelemek adına, ‘çamur at iz bıraksın’ mantığı ile
yaptığı tahrik edici konuşma, şahsıma ve hükümetimize karşı kurulan hakaret ve iftira dolu dile verdiğimiz cevabın, önü ve arkası kesilerek servis edildiğine üzülerek tanıklık ettik.


Kamuoyunu aldatmaya yönelik bu girişimler, Yükselen Şehir Dilovası vizyonuyla;
gece-gündüz demeden gerçekleştirdiğimiz atılımları engelleyemeyecek,
siz kıymetli hemşehrilerim ile kurduğumuz gönül bağımızı asla yıpratamayacaktır.


Gençlerimize verdiğimiz kıymetim ve geleceğimiz için ortaya koyduğumuz mücadelenin en büyük şahidi Dilovalılar’dır.
İlçemizin kıymetli gündeminin böyle asılsız bir hadise ile meşgul edilmesinden dolayı üzüntümü dile getiriyor, yanlış anlaşılmadan dolayı gönlü kırılan kardeşlerimden özür diliyorum.
Saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.