Şayir, halk otobüslerini denetledi

Şayir, halk otobüslerini denetledi

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, son dönemde artan ‘özel halk otobüsleri saatlere uymuyor’ şikâyetleri üzerine, sabahın erken saatlerinde ilçe genelinde denetleme yaptı.

Belediye Başkanı Hamza Şayir, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile birlikte ilçede taşımacılık yapan özel halk otobüslerini denetledi. Gelen şikâyetler üzerine yapılan denetimler de vatandaşların daha güvenlikli ve konforlu yolculuk yapması sağlandı. Dilovası Belediyesi Emir ve Yasakları Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 118. maddesi kapsamında, araçların temizliği, şoförlerin kılık kıyafeti ve görünümü, klimaların çalışıp çalışmadığı, ayakta yolcu bulunup bulunmadığı ve pandemi kurallarına uyulup uyulmadığı yönünden kontrolleri yapıldı. 

“SAĞLIK VE KONFORU ÖNEMSİYORUZ”

Sabah erken saatte sokağa çıkarak çalışan özel halk otobüslerini denetleyen Başkan Şayir, “Minibüs taşımacıları ve sürücüler, bir kamu hizmeti olan toplu taşımacılık faaliyetini, ilgili kanunlara uygun şekilde, saatlerinde ve vatandaşların sağlığı ile can güvenliğini de temin ederek yapmak zorundadırlar. Ancak son dönemde belediyemize gelen ciddi şikâyetler üzerine zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerle denetim yapmak istedik. Halkımızın güvenlikli bir biçimde yolculuk yapması kadar sağlıklı bir şekilde seyahat etmeleri ve konforunu da önemsiyoruz. Ayrıca seyahat eden vatandaşlarımızı da dinleyerek sorunların çözümü noktasında şoför arkadaşlara gerekli uyarıları yaptık. Vatandaşlarımızdan yaşadıkları şikâyetleri 153 nolu numarayı ve zabıta müdürlüğümüzü arayarak bildirmelerini istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.