Şayir, Aydemir’i belediyede işe almış!

Şayir, Aydemir’i belediyede işe almış!

Dilovası’nda toplumsal muhalefetin STÖ ayağını işe alıp susturan Şayir, siyasi ayağına göz dikti! “Belediyeye alındığımı duymaktayım” diyen SP’nin CHP’li meclis üyesi İnci Aydemir, Şayir’i gelmediği ÇED’ler üzerinden sorguladı

Yorum haber

 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in ilçeyi “toz pembeymiş. Güllük gülistanlıkmış. Belediye hizmette ‘koptu gidiyor’muş” intibası yaratmak için sergilediği, “Belediyede iş, makam” hamlesinde sivil toplum bitti, sıra siyasete geldi.

 

GÜNEŞ ŞİMDİ  “SÜT DÖKMÜŞ KEDİ” MİSALİ

 

Bir zamanların zehir zembek sivil toplumcuları Dilovası Dernekler Federasyonu ve Bingöllüler Derneği Başkanı Ercan Güneş'i adeta “süt dökmüş kedi”ye çeviren; halkta dolaşan iddialara göre Nuh Çimento’nun ÇED toplantısına katılmalarını da bizzat emreden Hamza Şayir yetinmedi. Gözünü siyasetin muhaliflerine dikti.

 

MERAL’DEN SONRA GÜNEŞ’TE

DERNEKTEN İSTİFA ETMEMİŞ

 

Öte yandan sivil toplum örf, ahlak, kaide ve etiği gereği sivil toplumda başkanlık eden biri aktif siyasetten bir yerlere aday olursa, görevlerinden istifa eder. Dilovası’nda dernek kuracak kadar gazeteci olmamasına karşın Dilovası Gazeteciler Derneği’ni kuran Ekrem Meral, AKP’den Dilovası Belediye Başkan aday adayı olduğunda istifa etmemişti.

 

ERCAN GÜNEŞ İKİ YAPIYI DA

ŞAHSI İÇİN HALA KULLANIYOR

 

Nuh Çimento’daki ÇED toplantısına sorumuz üzerine belediyeyi değil federasyonu ve derneği temsilen geldiğini aleni söyleyen Ercan Güneş, STÖ ahlakını çiğneyen bu tavrını topluma, “Aleni, doğalmış” gibi kabullendirmeye çalışırken her iki STÖ’yü şahsi çıkar ve menfaatleri için kullandığını şahsında sergiledi. İstifa erdem, ahlak ve kültürüne sahip olmaması bir yana, her iki yapının tabanı tarafından istifaya davet edilmemesi de dikkat çekti.

 

BELEDİYEYE ALINDIĞINI İDDİA ETTİ

 

Dilovası Belediye Meclisi’nde SP’nin CHP’li Meclis Üyesi İnci Aydemir’in iddiasına göre Aydemir, belediyenin yeni işe alımında listede yer aldı. Aydemir dedikodular üzerine yaptığı zehir zemberek açıklamada gerek sorulardan gerek geleceğim dediği ÇED toplantısında “Ankara’ya işi düşen” Hamza Şayir’e sert ifadelerle yüklendi.

 

ESKİ HDP’Lİ ŞAYİR’İN SUÇ İŞLEDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

 

Öte yandan AKP öncesi HDP üyesi olduğuna dair HDP kanadından yapılan açıklamayı yalanlamayarak doğrulayan, D          ilovası Belediyesi’nin eski HDP’li günümüz AKP’li Belediye Başkanı Hamza Şayir mecliste ne zaman İnci Aydemir söz istese, “Senin baban CHP İlçe Başkanı…” diye susturmaya yönelik siyasi “ahlak” hamlelerinde de bulunmuştu. Aydemir, Şayir’in bu tavrını da anımsatıp Şayir’in suç işlediğini iddia etti.

 

NEDENDİR. BİLİNMEZ

 

“Son 1 haftadır aldığımız duyumlarla beraber Dilovası Belediye Başkanı’nın seçim zamanı işe alma sözleri sonrası belediyeye yeni yüklü personeller alındığı bilgisine ulaşmaktayız. Gündem değiştirme veyahut halktan gelecek olan tepkileri azaltmak için midir bilinmez şahsımın da Dilovası Belediyesi’ne alınanlar arasında olduğunu duymaktayım.

 

KOLTUK MERAKLISI OLMADIM OLMAYACAĞIM

 

Muhalefet Partisi Belediye Meclis Üyesi ve Dilovası halkının hakkını savunan biri olarak hiçbir zaman koltuk meraklısı olmadım, olmayacağım. Hakkımda çıkan iddialar da gerçeği yansıtmamaktadır . Meclis iç tüzüğüne göre her Meclis, Hamza Şayir suç işlemektedir.

 

HAMZA ŞAYİR BÖYLE SABOTE EDİYOR

 

Meclis kayıtlarında da mevcut olduğu gibi her meclis önerge verdiğimiz ya da herhangi bir konu işleyeceğimiz zaman , “İnci Hanım; siz Saadet Partilisiniz; babanız Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı” der ve mecliste konuşulacak olan konuları sabote eder.

 

BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZMAK İÇİN

 

Kamuoyunun da bildiği gibi 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında yerel seçimlere girildi. Bu yerel seçimler sonucunda da Cumhuriyet Halk Partisi kontenjanından halkın teveccühü üzerine meclise girdik. Sadece birlikteliğimizi bozmak için ve muhalefet bloğuna nifak sokmak için birçok böyle girişimlerde bulunmaktadır.

 

HALBUKİ DAVETLİYDİNİZ

 

Ben de buradan Hamza Şayir’e sorarım; “Geçmiş aylarda Belediye Düğün Salonu’nda yapılan Altıntel firmasının yapacağı 20 adet bomba niteliği taşıyan kimyasal tankların yapılacağı zaman neredeydiniz? Yine hemen akabinde Nuh Çimento’nun 500 dönümlük ÇED toplantısı için mecliste sormuş olduğumuz ‘siz gelecek misiniz?’ sorusuna bütün muhalefetin ilçe başkanlarını ve meclis üyelerinin sizi davet etmesine rağmen neden katılmadınız?

 

40 FABRİKAYA BİRİR

KİŞİ YERLEŞTİRDEYSİNİZ

 

Son aldığınız 30’a yakın personelin maaşlarını nasıl ödeyeceksiniz? Madem İMES OSB’de 40 fabrikanın açılışını yaptığınızda kurdele kestiğiniz 40 fabrikanın her birine bir personel yerleştirseydiniz de belediyede koltuk izdihamı yaşatmasaydınız. Size söz; kirli oyunların içinde olmayacağız ve küçük düşünen siyasetçilerin sözlerine inanmayacağınıza inancım tamdır.” (Haber Merkezi)

 

DÜZELTME VE ÖZÜR

 

Bu haberin ilk halinde, EKOSDER Başkanı İsmail Sami de belediye çalışanı olarak lanse edilmiştir. Haber düzeltilmiştir. Özür dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.