Savcı, eski eş için ağırlaştırılmış müebbet talep etti

Savcı, eski eş için ağırlaştırılmış müebbet talep etti

Kocaeli Körfez ilçesinde 22 Kasım 2023 tarihinde eski eşi Vahyettin P. tarafından bir dönercide öldürülen Ajda Yatar’ın cinayet davasının üçüncü duruşmasında savcı mütalaasını verdi. Savcı, sanık Vahyettin P.’nin "kasten ve tasarlayarak eski eşi öldürme" suçundan cezalandırılmasını,ayrıca cinayetin ardından sanığa yardım ettikleri belirlenen Burhan Ö. ve Mehmet Y.’nin ise “suçluyu kayırma” suçundan cezalandırılmalarını talep etti.


Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Ajda Yatar’ın ailesi, kadın hakları platformları ve avukatları hazır bulundu. Savcı mütalaasında, cinayetin önceden planlandığına, sanığın mağduru boşanma sürecinde ve sonrasında rahatsız ettiğine, tehdit ettiğine ve tüm bunların tanık beyanları ile delillerle desteklendiğine dikkat çekti. Ancak Yatar ailesi ve avukatları, savcılık mütalaasında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” unsurunun yer almadığını belirterek itirazda bulundu.

BOŞANMA DİLEKÇESİ DOSYADA
Ajda Yatar, 2 Kasım 2023’te boşandığı eski eşi tarafından, Körfez ilçesindeki bir dönercide silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Üç çocuk annesi olan Yatar, 4 el ateş edilmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay sonrası hazırlanan iddianamede, Vahyettin P. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Üçüncü duruşmada, Vahyettin P.’nin tanığı dinlenirken, Ajda Yatar’ın boşanma dilekçesi de dosyaya sunuldu. El yazısıyla kaleme alınan dilekçede, Yatar’ın eski eşi tarafından fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığını, ayrıca kızına yönelik cinsel istismar iddiası olduğunu ifade ettiği bölümler dikkat çekti.

COCUK İSTİSMARI DOSYADA
Boşanma dilekçesinde, Ajda Yatar’ın Vahyettin P.’nin ailesinden iki kişinin küçük kızına cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddialar da yer aldı. Mahkeme heyeti, bu iddialar hakkında açılan davanın cinayet davası ile birleştirilmesini reddetti. Ancak çocuk istismarı dosyasındaki delillerin cinayet davasında etkili olabileceği değerlendirildi. Savcının mütalaasında, cinayetin tasarlandığı, sanığın sistematik olarak mağduru tehdit ettiği ve cinayeti planlı bir şekilde işlediğini belirterek ağırlaştırılmış müebbet, yardım eden iki kişinin de suçluyu gizleme ve kayırma suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme duruşmayı 4 Kasım 2025 tarihine erteledi.

650x344-eski-esini-restoranda-olduren-sanik-agirlastirilmis-muebbetle-yargilanacak-1732617706477.webp

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.