Satılan ürünler denetlenmiyor mu?

Satılan ürünler denetlenmiyor mu?

Gebze’de kurulan Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler Fuarı’nda tereyağı aldığını ifade eden vatandaşlar aldıkları yağların tereyağının gerçek tereyağı olmadığını için bozulduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz aylarda Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler Fuarı adı altında Gebze Mevlana Kapalı pazar yerinin önündeki çadır alanında açıldı. Açılan fuar alanında sözde Kars, Ardaha ve Iğdır yöresine ait yöresel ürünler satıldı. Yöresel ürünler olduğu iddia edilen ürünlerden satın alan vatandaşlar ise ürünlerin bozuk ve sahte olduğunu ifade ettiler. Aldıkları ürünlerin denetimlerinin kim veya kimler tarafından yapıldığını merak ettiklerini ifade eden vatandaşlar, “Ocak ayında Gebze Mevlana Kapalı pazar yerinde Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler Fuarı oldu. Fuarda Kars Kazı, Kars Balı, Kars Kaşarı başta olmak üzere yüzlerce yerli ve organik yöresel ürünler olduğu iddia edilen ürünler satıldı.

 

YÖRESEL ÜRÜN DEĞİLMİŞ

Satılan ürünlerden yöresel olduğu iddia edilen tereyağı aldık. Ancak aldığımız tereyağı bir süre sonra kokmaya ve rengi değişmeye başladı. Meğer yöresel tereyağı diye satılan gerçek tereyağı olmadığı gibi hemen de bozuldu. Sözde yöresel ürünler adı altında sağlıksız ve tarihi geçmiş ürünler satılıyor. Bu fuarları denetleyene veya bu fuarlarda satılan ürünleri kontrol den bir yetkili kurum yok mu? Aynı ürünler şimdi de Gebze Tatlıkuyu Kapalı Pazar yerinde bu kez de başak bir dernek adı altında satılıyor” şeklinde görüş belirtiler.

 

2-20220310162950.jpg

 

yoresel-3-001.jpg

 

Haber MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.