Saros: Erikli, Enez, Bolayır…  Olduğu gibi kalmalı “be ya!”

Saros: Erikli, Enez, Bolayır… Olduğu gibi kalmalı “be ya!”

Alarko Carrier işyeri baştemsilcisi Edirne’nin Uzunköprü İlçesi eşrafından Ruşin Toplu, Didim deneyiminden memnun. Ancak Saros Körfezi’nde; Erikli, Enez, Bolayır ve civarının bir Didim gibi olmasını, betonlaşmasını istemiyor

Tatil hikayeleri - Aktan USL

 

 aileeee.jpg

Alarko Carrier işyeri baştemsilcisi Ruşin Toplu, evli ve üç çocuk babası. Eşi Nermin Hanım, ev kadını. Çift, 4 yaşındaki ikizler Deniz ve Tuna ile 9 yaşındaki Derin’in anne babası. 

alarko-bastemsilci-102.jpg

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi eşrafından Ruşin Toplu, Didim deneyiminden memnun. Ancak Saros Körfezi’nde; Erikli, Enez, Bolayır ve civarının bir Didim gibi olmasını, betonlaşmasını istemiyor.

ÇADIR KONAKLAMASINA ÇOK UYGUN

Bekârlık yıllarının tatillerini Trakya kıyı boylarının tamamını gezerek memleket dolaylarında geçirdiğini kaydeden Toplu, “Enez’de konaklamalı kaldım. Enez’de Didim, Bodrum, Antalya gibi konaklama tesisleri yok. Erikli, Saroz’da da durum aynı. Ama deniz olarak mükemmel. Çadır turizmine uygun. Enez’de kısa vadede, bir iki gün süreli çadır konaklaması yaptım” dedi.

PİRİNÇ ÜRETİMİNDEN ÖTÜRÜ

Enez’de en büyük sıkıntının sinek olduğunu, bunun da özellikle İpsala’da çok yaygın pirinç üretimi ve o üretimden sebep türeyen bataklıklar kaynaklı olduğunu kaydeden Toplu, “Gece çadırda kalma ihtimalin yüzde 10 gibi bir şey çünkü çok sıcak. Bataklık olduğu için buradaki sineği hiçbir şekilde öldüremeyiz. Rahatsız edici” diye konuştu. Toplu, haşere önleyici kremlerin de etkisi olmadığını kaydedip, “Pantolon üzerinden ısırıyorlar. Enez, sineği saymazsak çok güzel” dedi.

DOĞAL GÜZELLİĞİ İLE KALMALI

Saros Körfezi boyunca her yerin çok güzel olduğunu belirten Toplu, buralara betondan otel binaları dikilmesine ise karşı; “Bence doğal güzelliği kalmalı. Şahsi fikrim, oralarda turistik yapılar, oteller, betonlaşma olmamalı. Betonlaşma girince zaten oradaki görüntü kaybolacaktır.

 uc-cocuklu-001.jpg 

 

TATİL İÇİN DİDİM YATIRIM İÇİN TRAKYA: Ruşin Toplu iki kere deneyimlediği Didim’i tatil için tercih edebileceğini söyledi. Toplu gün gelirde yazlık yatırımı yapar ise eşinden de sebep tercihinin Gelibolu veya Trakya olacağını kaydetti.  (Foto aile arşivinden: Ocak/2019)

 

 

*

Lara’daki balayında

çekirgeler çok çektirdi

 

 

Nermin – Ruşin Toplu çiftinin bir diğer tatil deneyimi 2013’teki balayında, Antalya Lara’da olmuş: “Gittiğimiz otel çok iyi değildi. Apart tarzıydı. Antalya’nın eski belediye başkanlarından biri yapmış. Orada balayımız sıkıntılı geçti. Çekirgeler çok vardı, çok öttüler, gece uyuma problemi yaşadık. Lara’nın tuzlu ve soğuk denizi güzeldi ancak fiyatlar çok yüksek geldi. Bizim balayımız o yıl balayı tatilinden çok gezme gibi oldu.”

 

arkadaslar.jpg

 

ENEZ’DE FİYATLAR DAHA MAKUL: Enez’de restaurant, kafelerde menü tarifesinin Didim’e kıyasla daha makul olduğunu düşündüğünü kaydeden Toplu, “Didim’i gezmedim, sadece televizyonda gördüklerimden söylüyorum. Bodrum’da döner ekmek 100 lira imiş. Enez’in Bodrum’un yanı sıra Didim’den de daha makul olduğunu düşünüyorum” dedi. Toplu, Didim tatilinde arkadaşlarıyla.

 

**

 

Nazilli Pidesi idi demek ki

Bunu öğrenmem iyi oldu!

 

toplu-6.jpg

 

 

Didim’in denizini herkes gibi çok beğenen, “Havasını konuşmaya gerek yok, nem sıfır” diyen Ruşin Toplu; Didim’e ikinci gelişinde de gezmemiş ama teknolojik imkânlarla araştırmış. “Didim gezilecek görülecek güzel yerlerden biri” diyor.

 

havuz.jpg

Didim’de hemen her otelin menüsünde pide illaki yer alıyor ancak Didim Pidesi olmadığından olsa gerek, adı sanı konuşulmuyor: Didim Pidesi.. Ruşin Toplu da çok yemiş ve beğenmiş:

 

“Menüde pide vardı. Tadını çok beğendim. Farklı bir tadı vardı. Ama Nazilli Pidesi olduğunu bilmiyordum.

Bunu öğrenmem iyi oldu. Yediğim pidenin basit bir pide olmadığını zaten fark etmiştim.”

ZEYTİNYAĞLILARI ÇOK BEĞENDİK

Menüde zeytinyağlı çeşitlerinin de yer aldığını, Didim yöresine has zeytinyağını çok beğendiklerini kaydeden Toplu, “Yemeklerden yana hiçbir şikâyetimiz olmadı. Zeytinyağlılar; yüzde 90 Didim’in zeytinyağı. Kullandıkları yöresel ürünler olduğu için, beğendim. Yemeklerden yana hiçbir şikâyetimiz olmadı zaten. Lezzet kalitesi üst düzeydeydi” dedi. Toplu ayrıca özetle şunları kaydetti:

EŞİM TATİL GİBİ TATİL YAPTI!

Eşim ve çocuklar da tatilden kesinlikle çok memnun kaldı. Çok güzel zaman geçirdik. Bir dakikamızı bile boşa harcamadık. Şu görüşe ben de katılıyorum: Eşim, tatil gibi tatil yaptı. Elimizi hiçbir şeye sürmedik. Yemeğimizi yedik. Yattık. Havuzumuza denizimize girdik yine yattık.

SENDİKAMIZIN İMKÂNLARIYLA GİTTİK

Allah sendikamıza zeval vermesin. Genel başkanımız ve şube başkanımız başta olmak üzere, bu tatil ve imkânı bize sunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederiz. Kendi imkânlarımızla ne yazık ki olmuyor, sendikamızın imkânlarıyla gittik. Didim çok güzel bir yer. Gittiğimiz kullandığımız otel, imkânlar bizi çok fazlasıyla teşvik etti. Otel çalışanı arkadaşlardan da çok güzel hizmet gördük.”

 

img-20220930-wa0003.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.