Sarıtoprak taksiciler için alarma geçti, Sarıtoprak'tan 'Korsan Taksi' ziyareti

Sarıtoprak taksiciler için alarma geçti, Sarıtoprak'tan 'Korsan Taksi' ziyareti

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Alaca’yı ziyaret ederek Darıca’daki korsan taksileri bildirdi. 

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak’a Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Alaca’ya ziyaretinde; CHP Darıca Belediye Meclis üyeleri Aydın Işık, Ayhan Şen, Tuncer Saltaş, Mustafa Yılmaz,  Erol Ada ve Selim Özcan eşlik etti. Meclis üyeleri Darıcalı taksici esnaf ziyaretlerinde taksicilerin ortak derdi olan korsan taksiler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Alaca’ya korsan taksilerin plakalarını veren Özkan Sarıtoprak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Meclis üyeleri olarak devamlı vatandaşımızla iç içeyiz. Pandemi sürecinde dahi onlardan kopmadan iletişimimizi devam ettirdik. 

TÜM TAKSİCİLER DERTLİ
Taksici esnaflarımızın isteği üzerine Darıca’daki taksi duraklarını ziyaret etmiştik. Tüm taksici esnafımızın ortak derdi; korsan taksi. Suriyeliler dahil başka illerden gelen taksicilerin bile Darıca’da korsan taksicilik yaptığını esnafımız bizlere anlattı. Taksici esnafımız bu durumdan çok muzdarip ve mağdur. Dertlerini sizlere iletmemizi istediler. İnanıyoruz ki sizler elinizden gelen her türlü desteği taksici esnafımıza vereceksiniz.”

İŞLEM YAPMAK ZOR
Sarıtoprak’ın korsan taksi bilgilendirmesinin ardından Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Alaca konu hakkında bilgi vererek şunları söyledi; “Taksiciler bu konuyla alakalı daha önce herhangi bir bildirimde bulunmamışlardı. Ancak siz plakalarını verdiniz. Bu plakaları haber merkezimize vereceğiz ve konunun takipçisi olacağız. Haklarında korsan taksi şikayeti olduğunu bildirecek, gerekli önlemleri alacağız. Korsan taksi hakkında ne yazık ki resmi bir işlem yapmak çok zor. Çünkü korsan taksiye binen müşteri, onu korsan olduğunu bilerek taksiye biniyor. 

ARAÇLARI TAKİBE ALACAĞIZ
Ayrıca korsan taksiciler dinlemeye takılmamak için görüşmelerini internet üzerinden yapıyor. Korsan taksi hakkında işlem yapabilmemiz için içindeki müşterinin de ‘Ben müşteriyim’ demesi gerekiyor. Ne yazık ki müşteri hem kendine hem de taksiciye ceza kesileceğini bildiği için ‘Ben müşteriyim’ demiyor. Hal böyle olunca biz de işlem yapamıyoruz. Ama elimizde artık plakalar var. Bu konuda baskıcı olarak araçları takibe alacağız.” Müdür Alaca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek meclis üyelerine teşekkür etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

saritoprak-taksiciler-icin-alarma-gecti.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.