Sarıbay’dan Ellibeş’e cevap

Sarıbay’dan Ellibeş’e cevap

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in CHP ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Sarıbay açıklamasında, özetle şunları ifade etti:
“17 yıldır kadınlarla ilgili tüm söylemlerinde cinsiyetçi dilinden taviz vermeyen bir partinin il başkanından bu açıklamaları duymak bizleri şaşırttı.
Ancak parti içi konularımıza müdahale ederken Sayın Ellibeş’in daha bilgili ve donanımlı bir açıklama ile karşıma çıkmasını beklerdim. Öncelikle ifade etmek isterim ki “Dönek yaftası” çirkin bir itham olup, kadın erkek fark etmeksizin kabulü olmayan, partimizin lügatinde da yer almayan bir tabirdir. Darıca’da olan parti tüzüğünde yer alan yüzde on kotasına bağlı olarak yaşanan bir olaydır. Siyaset yapan herkes bilir ki adaylık için delegenin yüzde on onayı alınmalıdır. Bu çoğunluk sağlanamadığı için Sayın Ebru Tayanç arkadaşımızın resmi demokrasi yarışına katılması mümkün olmamıştır. Ancak kürsüye çıkarak özgürce demokratik hakkını kullanmış ve konuşmuştur.
HATİCE KAYA BİLECEN’İ UNUTMADIK
Partinizin 2015 yılında bir kadına Sayın Hatice Kaya Bilecen’e söz hakkı bile vermediğini ve salondan hakaretlerle çıkarıldığını hiç unutmadık. Kartepe İlçe kongresinde yaşanan olay tam da sizin ifade ettiğiniz şekilde gelişmişti Sayın Ellibeş. Ama hesap sorar gibi “Sizin demokrasi anlayışınız bu mu?” diye bize sorduğunuz bu sorunun asıl muhatabı sizlersiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.