Sarı: “Taşeron aynı şekilde devam edecek”

Sarı: “Taşeron aynı şekilde devam edecek”

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu yaklaşık 5 bin kişiyi ilgilendiren Brisa, Pirelli ve Prometeon toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin üçüncüsü, Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi.

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu yaklaşık 5 bin kişiyi ilgilendiren Brisa, Pirelli ve Prometeon toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 10 Şubat’ta başlamıştı. Görüşmelerin üçüncüsü ise bugün Lastik-İş Sendikası’na ait Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi.

 

YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ

Bugün gerçekleştirilen üçüncü oturuma; Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı’nın yanı sıra; başkan yardımcıları, Prometeon İnsan Kaynakları Sorumluları Nil Himmetoğlu, Ayça İnaltekin, Okan Vural, Brisa Çalışma Kaynakları Müdürü Murat Şahin, Brisa Çalışma İlişkileri Müdürü Nilgün Özkan, Pirelli İnsan Kaynakları Müdürü Francesca Ballabene, Pirelli İnsan Kaynakları Sorumlusu Hakan Bahtiyar ve Pirelli Hukuk Kaynakları Sorumlusu Cemile Onay katıldı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

 

“10 AYDAN 12 AYA ÇIKTI”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Parasal taleplerde yüzde 22 buçuk gibi bir parayla, sosyal pakette de enflasyon orantısında bir zam ile geldiler. Üretimde 9, destek hizmetlerinde ise 7 madde geçtik. Daha önce de değerlendirdiğimiz ödünç para taleplerimiz olmuştu. Ödünç para 10 aydan 12 aya çıktı. Destek hizmetleri maddesinde müteahhit maddesi de geçti.

 

“SÜKUNET İÇERİSİNDE BİTİRMEKTEN YANAYIZ”

Geçmişte kazanılmış olan maddeler için talepte bulundular. Yıllık izinler, ikramiyeler, eşit işe eşit ücret gibi. Goodyear’da olduğu gibi oldu. Talepleri duyunca tepki gösterdik. Ücretler konusunda talepleri görünce de aramızda bunun değerlendirmesini yaptık. Haftaya görüşmelerimiz devam edecek. Kazanılmış haklarımızdan taviz vermeyeceğimizi tekrar belirtmek istiyorum. Asla geçmişte var olan maddeler üzerinde geri adım atmayız. Öyle sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu sözleşmeyi masada sükunet içerinde bitirmekten yanayız. Onlar da inşallah öyle gelirler. Bu maddeler üzerinden taleple gelmek doğru değildir.

 

“BUNU KABUL ETMEYİZ”

Enflasyon oranında zam talebini kabul etmiyoruz. TÜİK’in enflasyon oranlarını da kabul etmiyoruz. Tüm fabrikalardaki işçilerimize sonuna kadar güveniyoruz. Bir bütün olarak bu görüşmelerde aynı kararlıkla kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Bu toplu sözleşmeyi masada bitirmek istiyoruz. Yıllık izinleri 10 aya yaymak istiyorlar. Taşeron maddesi geldi o maddeyi geçtik. Bu konuda geri adım atmayız. Bu madde geçti. Taşeron aynı şekilde devam edecek. 1 Ocak’tan sonra bunları yasal hale getirmek istiyorlar. Bunu kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

toplanti-3.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.