“Sarı sendika çalışanları mağdur etti “

“Sarı sendika çalışanları mağdur etti “

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Yetkili ama etkisiz sarı sendika sağlık çalışanlarını mağdur etmiştirler” dedi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, düzenlediği basın açıklamasıyla İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda görev yapan çalışanlara beş yıl boyunca maaş ve özlük haklarından kaynaklanan ekonomik değerlerin ihaleyi alan banka üzerinden kendilerine ödenecek olması ile ilgili, “Yapılan promosyon ihalesinde Sağlık Müdürlüğü ile yetkili ama etkisiz sarı sendika sağlık çalışanlarını mağdur etmiştirler” dedi. 
“MEMURA HEP KAYBETTİRDİLER”
 Basın açıklamasında konuşan Çeker şu ifadeleri kullandı; “Teknik şartnamenin hazırlanmasında bir temsilci bulundurma yetkisi olan yetkili ve etkisiz sarı sendika alınacak promosyon ödemelerini büyük başarı gibi göstermek suretiyle kamu oyunu ve çalışanları yanıltmaktadır. Yapılan ihalede sağlık çalışanlarına ödenecek ekonomik değer Türkiye genelinde aylık bazda diğer illere bakıldığında son sıralarda yer almaktadır. Kifayetsiz muhteris bu sözde sendikacılar, yetkili oldukları sürece memura hep kaybettirmişlerdir. 
“İSTİSMAR ETMEYE ÇALIŞMAKTADIRLAR” 
Yapılan toplu sözleşmelerde çalışanın memnuniyetsiz tutumundan rahatsız olan bu kişiler, son günlerde banka promosyonlarında elde edilen promosyon ücretlerindeki personelin genel memnuniyet duygularından faydalanarak istismar etmeye çalışmaktadırlar. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma paralel olarak bankaların müşteri bulma arayışı kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerini kendi bankaları aracılığıyla ödenmesini ve aynı zamanda bankalarından maaş alan kamu çalışanlarının; havale, otomatik ödeme talimatı, kredi kartı talebi, tüketici kredisi çekme gibi konularda çoğunlukla maaş aldıkları bankayı tercih etmelerinin etkisiyle promosyon ücretlerinde rekabetçi bu tavrı ücretlerin tatmin edici seviyelere yakın miktarlara ulaştığını göstermektedir.
 “ALGI OPERASYONU”
 Bu durumun kendileri sayesinde olduğu konusunda akla, mantığa ve gerçeklere uymayacak bir şekilde algı operasyonuna soyunmaları içinde bulundukları durumu gözler önüne sermektedir. Herkesçe malumdur ki, promosyon ihalesinde kurum tarafından oluşturulan komisyonda yetkili sendika bir temsilci bulundurur. Bu komisyon ihaleye katılacak bankaların bankacılık hizmetlerinden faydalanma konusunda bir şartname hazırlar. İhalede elde edilen rakamlar tamamen bankalar arası rekabetin, ülke ekonomisinin ve bankaların müşteri bulma konusundaki ihtiyaçlarının belirleyici önemi vardır. 
“ENFLASYON FARKI ÖDENECEK Mİ?” 
Tüm Sağlık kuruluşlarının promosyon ihalesinin tek merkezden aynı anda yapılmasında hedeflenen amaç ne idi? Kamu vicdanının rahatlatılması ve personelin tereddütlerinin giderilmesi için yapılan protokolün ilgili genelge çerçevesinde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edilmesi gerekirken bu güne kadar neden kurumun ve hastanelerin internet sitesinde ve personelin görebileceği yerlere asılmamıştır? Süresi devam eden maaş promosyon protokolünün şimdiden yapılması personeli ekonomik zarar uğratacağı kesin olduğu halde hangi kanun ve yönetmelik çerçevesinde ihaleyi neden bir yıl önceden neden yaptınız? Mağdur etmiş olduğunuz çalışanlara bir yıl sonraki enflasyon farkı ödenecek mi?”.  Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum