Sapanca hattından su alınmaya başlandı

Sapanca hattından su alınmaya başlandı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yağışların az olması dolayısıyla Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi üzerine...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yağışların az olması dolayısıyla Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi üzerine Sapanca hattından tekrar su almaya başladı. Bugünden itibaren 2 pompanın çalıştırıldığı Sapanca terfi merkezinde günde 130 bin metreküp su takviyesi yapılacak.

KAR YAĞMAYINCA BÖYLE OLDU

İSU, B planı olarak devreye aldığı Sapanca-Yuvacık Hattı dolayısıyla bu yıl yağışlar az olmasına rağmen kentin susuzluk çekmemesini sağladı. Hat ile bu yıl 15 Temmuz-18 Ekim tarihleri arasında 15 milyon metreküp su alan İSU, yağışların olmaması ve Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin 5,45 milyon metreküpe düşmesi nedeniyle B planını tekrar devreye soktu. 5 pompası bulunan Sapanca Terfi Hattı’nın 2 pompası dünden itibaren çalıştırılmaya başlandı.

130 BİN METREKÜP SU ALINACAK

 

Baraja bugünlerde 150 bin metreküp ham su girerken, şehre de her gün 350 bin metreküp arıtılmış içme suyu veriliyor. Bundan dolayı da barajın su seviyesinde her gün azalma meydana geliyor. Sapanca gölünden alınacak su takviyesi ile ayrıca 130 bin metreküp su daha Yuvacık Barajı’na verilmiş olacak. Böylece içme suyu ile ilgili her hangi bir olumsuzluk yaşanmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.