Sapanca Gölünden su alımı durduruldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2025 yılından bu yana devam eden kuraklık riskine karşı yürütülen "B Planı" kapsamında Sapanca Gölü ve derin kuyulardan yapılan su alımını, baraj seviyelerindeki artış nedeniyle durdurdu.
yılının yaz ve sonbahar aylarında yağışların yetersiz kalması sonucu %2 seviyelerine kadar gerileyen Yuvacık Barajı, 2026 yılıyla birlikte etkili olan kar ve yağmur yağışlarıyla toparlandı. 03 Şubat 2026 tarihi itibarıyla barajdaki su miktarı 21 milyon 340 bin metreküpe ulaşarak doluluk oranı %42 olarak kaydedildi.
KESİNTİSİZ SU TEMİNİ SAĞLANDI
Kritik dönemde uygulanan entegre kaynak yönetimi sayesinde Kocaeli genelinde herhangi bir su kesintisi yaşanmadı. Haziran ayından bu yana devam eden Sapanca Gölü takviyesi ve yeraltı su kuyularının kullanımı, barajdaki artışla birlikte 02 Şubat 2026 Pazartesi günü itibarıyla sonlandırıldı.
İSU'DAN TASARRUF ÇAĞRISI
İSU Genel Müdürlüğü, meteorolojik veriler ve tüketim projeksiyonları doğrultusunda su yönetiminin titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi. Baraj seviyelerindeki yükselişe rağmen, suyun her damlasının kıymetli olduğu vurgulanarak vatandaşlara tasarruflu kullanım çağrısı yinelendi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.