Sapanca Gölü 10 günde 22 santim yükseldi

Sapanca Gölü 10 günde 22 santim yükseldi

Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90’nı, Kocaeli’nin ise su ihtiyacının yüzde 15’inin karşılandığı Sapanca Gölü’nde SASKİ tarafından seviye tespit çalışması yapıldı.

Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90’nı, Kocaeli’nin ise su ihtiyacının yüzde 15’inin karşılandığı Sapanca Gölü’nde SASKİ tarafından seviye tespit çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında ekipler, gölün seviyesinin 10 gün de 22 santimetre yükseldiğini tespit etti.

 

Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90’nı,  Kocaeli’nin ise su ihtiyacının yüzde 15’inin karşılandığı Sapanca Gölü’nde gölü besleyen kaynakları takip eden ekipler, olumsuz görülen durumlara anında müdahale ediyor. Bu doğrultuda Serdivan ilçesi Esentepe Mahallesinde bulunan SASKİ İçme Suyu Tesisleri’ni ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, havzanın muhafazası amacıyla kullanılan araç ve ekipmanları yerinde inceledi. Başkan Yüce, ayrıca görevli ekiple birlikte göl seviyesinin son ölçümünü yaptı. Yaptığı incelemeler sonrası güzel haberi paylaşan Yüce, suyun kalitesi ve kullanımı noktasında yürütülen çalışmalar ile son yağışlarla birlikte 10 gün önce 31.47 metre olan seviyenin, 22 santim yükselerek 31.69 metreye yükseldiğini açıkladı.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.