“Sandıklara sahip çıkılmalı”

“Sandıklara sahip çıkılmalı”

 Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Gezi...

 

Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Gezi Parkı’ndaki ağaçlara sahip çıkan gençler o ağaçlardan yapılan sandıklara da sahip çıkmalılar” dedi.

 

Dilek Düğün Salonu’nda geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen konferansa Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Baş, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Yılmaz ve Eşi Aysel Yılmaz, THK Gebze Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, İşçi Partisi İlçe Sekreteri Mustafa Cerit ve çok sayıda konuk katıldı. Konferansta ilk olarak Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Baş bir konuşma yaparak dernek olarak bu tür konferanslara devam edeceklerini söyledi. Baş, “Bu ayın sonunda ekonomist Uğur Civelek’i aralık ayında da Ümit Kocasakal’ı konuk edeceğiz” dedi.

GENÇLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

 

Demokrasinin tanımıyla konuşmasına başlayan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Çoğunluğunun her dediğinin olduğu demokrasi değildir. Çağdaş bir demokrasi de kuvvetler ayrılığı olur. Yargıyı ve yürütmeyi kendisine bağlayan tek kişinin dediğinin olduğu yerde demokrasi yoktur. HSYK’da bakanlık ve müsteşar olduğu sürece bu mahkemelere bağımsız demek zordur. Anayasa mahkemesinin kararları genelgeyle ortadan kaldırıldığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Gezi Parkı’ndaki ağaçlara sahip çıkan gençler bu seçimlerde o ağaçlardan yapılan sandıklara sahip çıkmalılar” dedi. Konferansa katılan vatandaşların sorularını cevaplandıran Kanadoğlu çiçek ve plaket  takdiminden sonra alkışlar arasında kürsüden ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.