Sancaklı BBP’mi geçiyor?

Sancaklı BBP’mi geçiyor?

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin ziyareti esnasında, yaptığı açıklamaların basında yer alması üzerine tepki gören ve parti'den istifa eden MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'ya, Kocaelilerin de yakından tanıdığı BBP'li isimden destek geldi. Yapılan paylaşım sonrasında, siyasi kulislerde "Saffet Sancaklı BBP ye mi geçiyor?" iddiası konuşulmaya başladı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni yönetim kurulu üyeleri tarafından, 16 Ocak Basın Onur Günü kutlamalarına davet edilmek üzere mecliste ziyaret edilen Kocaeli Milletvekillerinden Saffet Sancaklı'nın, AK Parti’nin MHP’ye bu dönemde en azından bir belediye vermemeleri halinde seçim çalışmalarında Kocaeli’de yer almayacağını vurgulayarak, “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz.” ifadeleri ile yaptığı açıklama gündem oldu.

TALEP ÜZERİNE İSTİFA ETTİ

Açıklamanın basında yer alması üzerine Genel Başkan ve Genel Merkez yöneticileri tarafından tepki gören Sancaklı ilk olarak yaptığı açıklamayı yalanladı. Ardından ise genel merkezin talebi üzerine partiden istifa etti. Yapılan açıklamalar ve Sancaklı'nın istifası kent gündemine bomba gibi düştü.

ADAM OLMAK SUÇMU REİS?

Bu gelişmeleri sonrası, Kocaelilerin yakından tanıdığı bir isim olan ve bir dönem MHP Kocaeli İl Teşkilatında il başkan yardımcısı olarak görev yaparken istifa edip Büyük Birlik Partisi (BBP) Göynük İlçe Başkanı olarak atanan Ali Yılmaz'dan ilginç bir paylaşım geldi. Saffet Sancaklı ile bir fotoğrafını paylaşan Yılmaz, " Adam olmak suçmu Reis? Bilmesinler Allah bilir..." ifadelerini kullandı. Yapılan bu paylaşım sonrası siyasi kulislerde Saffet Sancaklı BBP ye mi geçiyor? İddiası konuşulmaya başladı.

Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.