Şanbaz Doğu Türkistanlıları ağırladı

Şanbaz Doğu Türkistanlıları ağırladı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Doğu Türkistan Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu’nu ağırladı. Yıldız, “Biz İYİ Parti olarak Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikası bütün sertliğiyle sürüyor. Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu Başkanı Mirzehmet İlyasoğlu ve platform yöneticileri Türkiye’de il il gezerek yaşanan zulmü anlatıyor ve seslerini duyurarak destek arıyor. Bu kapsamda Kocaeli’ye de gelen Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu dün İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Platform yöneticileri toplama kamplarında tutulan pek çok Doğu Türkistanlıdan haber alınamadığını Yıldız ve yöneticilerine anlattı.

 

1949’DAN BU YANA

Çin’in eğitim kampı savunmasının yalan olduğunu söyleyen İlyasoğlu, “Türkiye’de il il dolaşarak Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmünü anlatmaya çalışıyoruz. Çin 1949’da Doğu Türkistan’ı işgal ettiğinden bu yana kadar Doğu Türkistan’da her türlü zulüm, işkence, baskı ve katliamlara imza attı” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız da ziyaretten sonra bir açıklama yaptı.

 

RESİM SERGİSİ AÇILACAK

Şanbaz Yıldız Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türklerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yasemin Met ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Çin'in uyguladığı insanlık dışı uygulamalar konusunda her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Hükümet bu konuda sessiz kalmayı tercih etmiş olsa da Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener başta olmak üzere bizler İYİ Parti olarak Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin haklı davalarında her zaman yanlarındayız. Gerek grup toplantımızda kürsüde yer vererek gerekse sokaklarda seslerini duyurmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu'nun 14 Ekim Perşembe günü bugün saat 13.30'da Fevziye Camii önünde gerçekleştireceği basın açıklaması ve resim sergisine tüm Kocaeli'yi davet ediyorum" ifadelerinde bulundu.

 

iyi-parti-2-004.jpg

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.