Sanayide kavga istemeyiz  ama hak aramakta doğaldır

Sanayide kavga istemeyiz ama hak aramakta doğaldır

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bölgemiz ve ilimizdeki grev ve direnişleri gazetemizin sorusu üzerine değerlendirdi: Çalışma ortamının kavgasız olmasını isteriz tabi ama hakkını alamadığını düşünenin hak araması da doğaldır

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun bugün sanayi için yeni yer ve OSB isteği temel amacıyla düzenleyip gazetecilerden gelen soruları da yanıtladığı toplantıda, Gebze Bölgesi ve ilimizdeki grev ve direnişlere dair ne düşündüğüne dair soru gazetemizden geldi. Özetle, “Çalışma ortamının kavgasız olmasını isteriz tabi ama hakkını alamadığını düşünenin hak araması da doğaldır” diyen Zeytinoğlu sorumuz üzerine şunları kaydetti:

 

“Sanayici çalışansız olmaz. Hak hukuk konusunda da ilimizde sendikal yapılar oldukça yaygındır. O çerçevede herkes hakkını hukukunu arıyor, aramalıdır.

Enflasyonist ortamlarda bu konular biraz daha öne çıkıyor doğal olarak. Uzun zamandır ilk defa ülkemizde ocak ayının ardından temmuz ayında da enflasyonun hızlı gitmesi nedeniyle bir zam daha yapılmak zorunda kalındı.

Bizim bu konulara –grev ve direnişlere- bakış açımız şudur: Biz çalışma ortamının kavgasız olmasını tabi ki isteriz ama hakkını alamadığını düşünen kesimin de hakkını almak istemesi kadar doğal bir şey yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.