‘Sana ne Tayyip’ eylemi

‘Sana ne Tayyip’ eylemi

 ÖDP üyesi yaklaşık 70 partili önceki gün Belediye İş Hanı önünde, “Sana ne Tayyip” adı altında eylem yaptı. Grup daha sonra Belediye İş...

 

ÖDP üyesi yaklaşık 70 partili önceki gün Belediye İş Hanı önünde, “Sana ne Tayyip” adı altında eylem yaptı. Grup daha sonra Belediye İş Hanı önünden Sabri Yalım parkına yürüdü. “Bedenimden, kaç çocuk doğuracağımdan, tercihlerimden Sana ne Tayyip” pankartının arkasında yürüyen grup “Her yerde direniş, her yerde isyan” ve “Oğlan bizim kız bizim sana ne Tayyip” şeklinde slogan attı. Eyleme, ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci ve parti yöneticileri ile üyeleri katıldı.

“İSLAMCI BASKI ARTIYOR”

 

Yürüyüş sonunda basın açıklamasını okuyan ÖDP il yöneticisi Diren Satıcı “İktidar, bugün farklı biçimlerde gündelik hayatı dini gericiliğin kuşatması altına almaya çalışmaktadır” dedi. İslamcı baskının giderek arttığına dikkat çeken Satıcı,”Kadınlar ve gençler üzerinde kurulmaya çalışılan sözde ahlak baskısı, gerici iktidar blokunun adım adım geliştirmeye çalıştığı İslami despotizmin parçasıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.