Şampiyonlar yetiştirecek tesis şampiyonlarla açıldı

Şampiyonlar yetiştirecek tesis şampiyonlarla açıldı

KBB tarafından Gebze’nin Tatlıkuyu Mahallesi’nde yaptırılan Gebze Sporcu Eğitim Merkezi futbolda Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı sporcularının da katıldığı görkemli bir törenle açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenen ve iki kez müteahhit firmanın değiştiği Gebze Sporcu Eğitim Merkezi – GEBZESEM görkemli bir törenle açıldı. Açılışa futbolda iki kez üst üste Avrupa şampiyonluğu unvanı edinen Ampute Milli Takımı da katıldı ve açılış onuruna gösteri maçı yaptı. Kocaelili milli hakem Mustafa Çulcu’nun yönettiği tek devrelik gösteri maçında Milli takım oyuncuları ile birlikte AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve KBB Başkanı Tahir Büyükakın da forma giydi. Gösteri maçı 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

 

tesis-002.jpg

 

KOCAELİ SPOR ŞEHRİ OLMALI

KBB Başkanı Tahir Büyükakın açılışta yaptığı konuşmada Gebze ile birlikte Darıca, Çayırova ve Dilovası’na da hizmet edecek merkezin 16 bin metrekareye varan alanıyla sporcu eğitiminde Türkiye’nin en büyük tesisi olduğunu kaydetti. Büyükakın bu tesiste Naim Süleymanoğlu ve Eray Şamdan misali çok sayıda şampiyon sporcunun yetişeceğine inandığını söyledi. Büyükakın önümüzdeki Salı günü İzmit’te gerçekleşecek Spor Şurası’nda konulardan ikisinin nasıl şampiyon yetiştirileceği ve gençlerin spor dallarına teşviki olduğunu kaydedip Kocaeli’nin aynı zamanda spor şehri olmasını hedeflediklerini söyledi.

 

ampute.jpg

 

KATILIM

GEBZESEM’in açılışına AKP Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Cemil Yaman, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Baykan, KASKF Başkanı Murat Aydın, AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay’ın da aralarında bulunduğu bürokratlar, siyasiler, spor kulüpleri ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile sporcular ve aileleri de katıldı.

 

mac-001.jpg

 

BÜYÜKGÖZ’DEN TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisi ile sürdü. Açılış konuşmasını Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptı. Büyükgöz kısa tuttuğu konuşmasında Türkiye’de bir ilk özelliği olan tesisi Gebze’ye ve bölgeye kazandıran KBB Başkanı Tahir Büyükakın ve ekibine teşekkür etti.

 

gebzesem-1.jpg

 

YAMAN’DAN GÖNDERME

KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın konuşmasının ardından söz alan AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman siyasete dayanarak isim vermeden CHP’li belediyelere atıfta bulundu. Yaman özetle, “Onlar iki genel başkanla açılış yapıyor. Bizler yaptığımız tesislere duyurup sahip çıkalım ki başkaları sahip çıkmasın” dedi. Yaman, “AK Parti belediyeciliği 19’ncu yılında da ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmayı sürdürüyor” diye konuştu.

 

gebzesem-2-001.jpg

 

YILMAZ ANNELERE ÖNERDİ

 AKP Kocaeli Milletvekili aynı zamanda TBMM Eğitim ve Spor Komisyonu Üyesi Mehmet Akif Yılmaz da konuşmasında AKP iktidarının gençlik ve eğitime verdiği öneme değindi. Yılmaz anneleri çocuklarını sporun bir dalına yönlendirmeleri konusunda tavsiyede bulunup gençlerin eğitiminin yanı sıra spora yönelmelerinin de büyük önem taşıdığını kaydetti.

Açılış programı konuşmaların ardından önce futbol topu, ardından basketbol ekibinin gösterileri ile sürdü. Ampute Milli Takımı’nın yer aldığı gösteri maçı ve tesisin gezilmesi ile sona erdi.

15 BİN 590 METREKARE

 Gebze Tatlıkuyu Mahallesi’nde eski Askeri lojmanların boşaltıldığı alana  2018 yılı Mart ayında temeli atılarak inşa edilen GEBZESEM, 15 bin 590 metrekare kapalı alana sahip. Merkez,  içerisinde birçok branşta eğitim verilebilecek şekilde inşa edilirken, Merkez Gebze’nin yanı sıra çevre ilçelere de hizmet verecek. Gebze’de Tatlıkuyu Mahallesi’nde, E5 karayoluna cephe  merkezi bir konumda inşa edilen  GEBZESEM’e  Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçelerinde yaşayan sporcuların da  kolay bir şekilde erişebilmeleri sağlanmış olacak.

 

gebzesem-8.jpg

 

BİRÇOK BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK

Bodrum kat, alt zemin, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan eğitim merkezi pek çok branşta eğitim verecek. Yapının alt zemin katı, 3 bin 752 metrekare kullanım alanına sahip. Bu bölümde fuaye, güreş salonu, judo salonu, karate ve okçuluk salonu yer alacak. Her branş için ayrı soyunma ve duş alanları bulunuyor. Antrenör odaları ve 210 kişilik seminer salonu bu katın bölümlerinden birisi olarak hizmet verecek.

 

gebzesem-11.jpg

 

HER TÜRLÜ İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ

Yapının üst zemin katı ise 3 bin 730 metrekare ölçülerinde bulunuyor. Bu bölümde fuaye, jimnastik salonu, eskrim salonu, masa tenisi salonu, bayanlar fitness salonu, bayanlar plates salonu yapıldı. Her branş için soyunma ve duş alanları ile gündüz bakım ve çocuk oyun alanı ile kafeterya bulunuyor.

Merkezin 2 bin 502 metrekarelik birinci katında da boks salonu, taekwondo salonu, rezerv spor salonu, soyunma ve duş alanları yer alıyor. Bu bölüm idari birimler toplantı odası ve 120 kişilik seyirci tribününü barındırıyor. Bodrum kat mahallerinde ise ısıtma ve soğutma sistemleri yer alıyor. Merkezde ayrıca 105’i kapalı, 29’u açık olmak üzere toplamda 134 araçlık otopark inşa edildi.

 

gebzesem-3.jpg

gebzesem-4.jpg

 

gebzesem-5.jpg

 

gebzesem-6.jpg

 

gebzesem-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.