Şampiyon ringlere geri döndü

Şampiyon ringlere geri döndü

Kocaeli’nin yetiştirdiği ender sporculardan olan eski milli boksör Uğur Günay açtığı spor salonunda artık yeni sporculara hizmet veriyor. Yuvam Akarca’da bulunan Uğur Günay Boks Kulübü ilk etapta 20 sporcusuyla ringlere giriş yaptı.

22 YAŞINDA BIRAKTI

31 yaşında olan eski milli boksör 9 yaşında başladığı boks sporunda zirveye çıktı ve sakatlanarak 22 yaşında sporu bırakmak zorunda kaldı. Kocaelispor’da başlayan boks hayatının 13 senelik bölümünde sayısız başarılar, kupalar, madalyalar ve ödüller Uğur’un hayatında önemli yer açmıştı. Günay, “9 yaşında amcam İbrahim Günay’ın boksör olması nedeniyle bende heves ederek bu spora başladım. Neden boks derseniz o zamanlarda bilmiyorum seviyordum boks sporunu televizyonda da boks maçlarını izliyordum”

“HAKKINI ÖDEYEMEM”

“Bir yanda okul bir yanda boks ikisini birden götürüyordum. Boks idmanları ağır geçiyordu hocalarım Recep Özkar ve Mehmet Ataç önemli yerlere getirdiler beni emekleri çoktur buradan teşekkür ediyorum kendilerine. Hocalarım senin önün açık devam et iyi yerlere geleceksin dediler. Bende onların bu söylemleriyle daha da hırs yaparak iyi çalıştım pes etmedim. Ailemde benim yanımda oldu babam özellikle idmanlara getiriyordu maçlarıma geliyordu hakkını ödeyemem ondan razı olsun”

SAKATLIK SÜRECİNİ ANLATTI

İlk madalyasını ise  TürkiyeŞampiyonu olarak aldığını belirten milli boksör Günay, “12 yaşındaydım Konya’da yapılan kulüpler arası şampiyonada tüm rakiplerimi yenerek birinci oldum kendi kilomda. Boksa başladığım günden bu yana geçen 3 yıllık süreçte başarılı olduğumu kanıtladım. 15 yıllık boks yaşantımda 6 kez Türkiye Şampiyonu, Arnavutluk ve Kazakistan’da yapılan şampiyonalarda 1.oldum. Kocaelispor ismini ve Türkiye’yi temsil ettim. 16 yaşında milli formayı giydim. Askerde bile Karagücü takımında Bolu’da yapılan şampiyonada 1.oldum.  21 yaşında yaşadığı sakatlıktan sonra ringlere veda eden Günay sakatlığı ile ilgili süreci de anlattı.

“VEDA ETMEK ZORUNDA KALDIM”

“21 yaşına kadar sevdiğim sporu yapıyordum yaşadığım sakatlı beni erken yaşta sevdiğimden ayırdı. Omzumdan yaşadığım ve ameliyat olduğum bu süreçte sakatlığımın iyileşmesi uzun sürünce veda etmek durumunda kaldım”  dedi. 13 yıllık sporculuk yaşantısından sonra antrenörlük yapmaya karar veren Uğur Günay yeni sporcular yetiştirmek ve onlarında kendisi gibi iyi yerlere gelmesini istiyor. Günay, ‘Genç yaşta jübile yaptık, ama spora hizmet etmek yeni sporcular yetiştirmek için bir şeyler yapmaya karar verdim. Antrenörlük yapmak için gerekli belgeleri 2.kademe belgem var. Yuvam akarcada Uğur Günay Boks Kulübü’nü sporcuların hizmetine açtık”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.