Şampiyon İzmit Belediyespor

Şampiyon İzmit Belediyespor

U-16 Ligi Genç Kızlar Basketbol Ligi’nde tüm rakiplerini mağlup eden İzmit Belediyespor şampiyonluk sevinci yaşarken İstanbul Yıldızları Körfezspor ikinci, Doğuş Spor Kulübü üçüncü oldu.

​Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen U-16 Ligi Kızlar Basketbol Ligi son maçların ardından tamamlandı. 6 takımın mücadele ettiği ligde tüm rakiplerini mağlup eden İzmit Belediyespor şampiyonluğa ulaşırken, ikinci İstanbul Yıldızları Körfezspor ve üçüncü Doğuş Spor Kulübü oldu. U-16 Genç Kızlarda şampiyon olan İzmit Belediyespor ile ikinci olan İstanbul Yıldızları Körfezspor 25 ile 29 Şubat tarihleri arasında Tekirdağ’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası maçlarında ilimizi temsil edecek.
İKİNCİLİK MAÇI OYNANDI
U-16 Genç Kızlar Basketbol Ligi’nin son karşılaşmasında Doğuş Spor Kulübü ile İstanbul Yıldızları Körfezspor takımları Atatürk Spor Salonu’nda ikincilik maçında karşı karşıya geldi. Maçın ilk periyotunda rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen İstanbul Yıldızları Körfezspor, maçın il çeyreğini 16-10 önde kapattı. İkinci ve üçüncü çeyrekte de oyun üstünlüğünü elinde tutan İstanbul Yıldızları Körfezspor, son çeyreği 62-34 önde tamamlayarak maçı kazanmasını bildi. Bu sonuçla İstanbul Yıldızları Körfezspor ligi ikinci sırada tamamladı.
KÖRFEZSPOR’A YAKIŞMADI
U-16 Genç Kızlar Basketbol Ligi’nin tamamlanmasının ardından Atatürk Spor Salonu’nda madalya ve kupa töreni yapıldı. Şampiyonluk ipini göğüsleyen İzmit Belediyespor’a kupa ve madalyalarını Kocaeli Büyükşehir Gençlik Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül verdi. İkinci olan İstanbul Yıldızları Körfezspor, kupa törenini alkışlayarak protesto etti ve salonu terk etti. Üçüncü olan Doğuşspor Kulübü’ne kupasını Gençlik Spor Şube Müdürü Engin Yaşar takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.