Şamdan, İslam Oyunlarında tatamiye çıkacak

Şamdan, İslam Oyunlarında tatamiye çıkacak

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, Konya’da gerçekleştirilen 5.İslami Dayanışma Oyunları’nda 17 Ağustos Çarşamba günü madalya avına çıkacak.

Geçtiğimiz yıl Tokyo’da yapılan Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye tarihinin Karate branşındaki ilk madalyasını kazandıran Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Yıldızı Eray Şamdan, bu yıl da Avrupa ve Akdeniz Oyunları Şampiyonluklarını Darıca’ya kazandırmıştı. Şamdan, yılın en önemli organizasyonlarından birisi olan İslami Dayanışma Oyunları’nda da tatamiye çıkarak madalya mücadelesi verecek.

 

SIRADA İSLAM OYUNLARI ŞAMPİYONLUĞU VAR

A Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Şamdan ile birlikte Konya’ya giden ve Milli Takım kafilesiyle birlikte kampa katılan Milli Yıldızımız da hedef Altın madalya. 4 yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan 5.İslami Dayanışma Oyunları’nda 56 ülkeden 4200 sporcu katılıyor. 24 branşta gerçekleşen oyunlarda Karate müsabakaları 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Olimpiyat ikincisi, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Eray Şamdan 17 Ağustos Çarşamba günü Büyük Erkekler 60 kilogramda madalya mücadelesi verecek.

 

TÜRKİYE’NİN HEDEFİ ZİRVE

Yoğun bir maç trafiği içerisinde olan A Milli Takım’ın yılın en önemli organizasyonlarından birisi olan İslami Dayanışma Oyunları’nda takım halinde zirveyi hedeflediğini ifade eden Teknik Direktör Adnan Şamdan, “Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda Türk Karatesini zirveye taşıyarak bize güvenenleri mahcup etmedik. Hedefimiz her turnuvada olduğu gibi bu organizasyonda da Altın madalyanın sahibi olmak. Güçlü ülkelerden iyi sporcuların katıldığı bir turnuvada mücadele edeceğiz. Bizlerin her zaman yanında olan Federasyon Başkanımız Aslan Abid Uğuz, Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık ve Kulüp Başkanımız Hüsamettin Ergül’ün destekleriyle ay yıldızlı bayrağımızı tüm kategorilerde en zirvede dalgalandırmak istiyoruz.” dedi.

 

 “DARICA’MIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da milli sporcuya başarılar dileyerek, “Eray kardeşimiz olimpiyatlarda olduğu gibi aynı şekilde Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda olduğu gibi İslami Dayanışma Oyunları’nda da Darıca’mızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. İnşallah yine zirvede yer alarak Darıca’mıza yeni bir madalya daha getirecektir. Darıca Belediyesi olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.