Salyaya çözüm dışarıda Yasağa çözüm Yalova’da

Salyaya çözüm dışarıda Yasağa çözüm Yalova’da

İzmit Körfezi’nde kısa bir aradan sonra yeniden ortaya çıkan deniz salyası ve balık avı yasağı Gebze BM gündemine CHP ile geldi. Başkan Büyükgöz, KBB’nin salya için dış çözüm aradığını, yasaklar için Yalova Valiliği ile görüşeceklerini söyledi

İzmit Körfezi’nde balıkçılığı önce avlanma sahalarının darlığı, sonra deniz salyası vururken avlanma yasağında Kocaeli engeli kısmen aşıldı ancak bu sefer Yalova balıkçıların üzerine kâbus gibi çöktü. Denizin dibine çöken deniz salyasında ise sorunu çözüm üretemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dıştan çözüm arayışlarına yöneldi. Gerek deniz salyası gerekse balık avı yasakları Gebze Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı, birinci oturumunda da gündeme CHP Grubu tarafından gündeme getirildi.

KBB ÇÖZÜMÜ DIŞARIDA ARIYOR

 

107-002.jpg

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Büyükşehir tarafından temizlendiğini iddia edilen ancak henüz bir ayı dolmadan yeniden patlak veren deniz salyasında, bazı bölgelerde sertleşmeden ötürü ayrı bir ekipman gerektiği sonuca ulaşıldığını kaydedip KBB’nin sorunu dışarıdan ekipman temininde aradığını kaydetti.

YALOVA VE ALTINOVA NEFES ALDIRMIYOR

 

108-001.jpg

 

CHP Grubu adına söz alan Avukat Saide Arslan Çalışkan tekrarlayan deniz salyası ile birlikte Eskihisar’daki Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçıların av sahası daralmalarından ötürü yaşadıkları sorunları meclis gündemine taşıdı. Çalışkan, Kocaeli Valiliği ile yapılan görüşmeler sonrası sorunun bir ayağının kısmen giderildiğini ancak Yalova Valiliği ve Altınova Kaymakamlığı’nın ağır ceza uygulamalarının geçimini olta balıkçılığından sağlayan dar gelirli kesimi olumsuz etkilediğini dile getirdi. Çalışkan balıkçı esnafının Yalova Valiliği ve Altınova Kaymakamlığı ile görüşme taleplerinin de sonuçsuz kaldığını kaydetti. Meclis üyeleri ile birlikte sorunun yerinde dinlenip çözüm üretilmesini istedi. Çalışkan, sorunun çözümünde Gebze Belediyesi’nin desteğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise önce balıkçıların dinlenip sorunun tespitinin yapılacağını, ardından Yalova Valiliği ve Altınova Kaymakamlığı ile gerekli diyaloğun sağlanacağını kaydetti.

HAKKARİ DURANKAYA’YA TESİS

 

102-010.jpg

Öte yandan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığındaki meclis toplantısında Gebze’nin kardeş şehirlerinden Hakkari’nin Merkez İlçesi’ne bağlı Durankaya Belde Belediyesi’nden gelen talep üzerine bu beldeye, belediyenin bir eser kazandırması oy birliğiyle kabul edildi. Görüşmeler esnasında CHP Grubu adına söz alan Saide Arslan Çalışkan bu tür desteklerde meblağ belirlenmesi gerektiğini savundu.

İKİNCİ OTURUMA ERTELENDİ

Balçık ile Pelitli’de sanayi arazisinin yeşil alana, yeşil alanın sanayiye dönüştüğü imar değişikliğiyse uzun görüşmeler sonrası oy çokluğuyla kabul edildi. Gebze, Pelitli’de sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için kurulacak merkezde KBB ile işbirliği protokolü için Başkan Büyükgöz’e yetki oy birliğiyle verildi. 2020 yılı analitik bütçe kesin hesabının görüşülmesi ile diğer gündem maddeleri, 21 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşecek ikinci bileşime ertelendi. Öte yandan meclis toplantısı CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural da takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.