Salim Durulmuş’un mezarı bu sefer tarumar edildi

Salim Durulmuş’un mezarı bu sefer tarumar edildi

Gebzespor, THK ve CHP Gebze’nin eski başkanı Salim Durulmuş’un 2019’da tahrip edilen mezarı bu sefer tarumar edildi. Eşi Arzum Durulmuş sosyal medyadan isyan ederken Büyükgöz’ün “Kamera sistemi bugün bile yapılmış olabilir” dediğini öne sürdü

1001-007.jpg

Gebze Belediyesi’nin bir türlü çeki düzene kavuşturamadığı, zaman zaman madde kullanıcılarının kullandığına dair şikayetlerle gündeme gelen Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki Merkez Mezarlığı’nda sağlığında Gebzespor ve THK Gebze ile CHP Gebze ve Darıca İlçe/Belde Örgütleri’nin başkanlığını yapan Salim Durulmuş’un 2019’da tahrip edilen mezarı üç yıl aradan sonra tarumar edildi. Tarumar, 07 Kasım 2015’te kaybettiğiniz Salim Durulmuş’un yedinci ölüm yıldönümüne denk geldi.

 

Eşi Arzum Durulmuş duruma sosyal medyadan isyan ederken kendisini arayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün, “Kamera sistemi bugün bile yapılmış olabilir” dediğini öne sürdü.

Eşi Salim Durulmuş’un mezarının 2019 yılında tahribata uğramasının ardından Durulmuş’un kız kardeşi Mübeccel Çetiner’i sorumlu tutup suç duyurusunda bulunan Arzu Durulmuş,

https://l24.im/0i9B

Üç yıl sonra tarumar edilmesinden ise direk Gebze Belediyesi’ni sorumlu kıldı. Durulmuş ilk sosyal medya paylaşımında özetle şunları kaydetti:

AÇIKLAMA BEKLİYORUM

“Eşimin mezarının tahribiyle ilgili yazıyı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nden konuyla ilgili araştırma, bilgi, bir açıklama bekleme dahilinde şimdilik tutuyorum.

Mezarlıklar Müdürlüğün’den de inceleme talep ettim lakin kamera olmadığını ama araştıracaklarını söylediler.

1002-008.jpg

 

Aklımda bir sürü soru işaretleri var? Tamda eşimin ölüm yıl dönümüne yakın zamanda (07 Kasım) bir an önce aydınlanmasını talep ettim. Çünkü bundan bir iki ay önce kurultay delegemiz, geçmiş dönem İl yöneticimiz Yılmaz Uçak'ın amcasının cenazesinde cami imamı, Yılmaz Uçak'ın CHP' li olduğu için adını anons etmek istemediğini söylemişti ve bu durum kamuoyunda da paylaşılmıştı.

Cami imamı görevden alınsa da, insanın aklından, kalbinden çıkmayacak bir durum.

 

Ben bu tablodan sonra sakinleştirici kullanarak kendimi toparlamaya çalıştım.

 

Şimdi bende bu tahribat ile ilgili Gebze Belediye. Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz ve Gebze Mezarlıklar Müdürlüğü’nden bir açıklama bekliyorum.”

 

Durulmuş söz konusu sosyal medya paylaşımının ardından Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün şahsına yaptığı açıklamaya dair de paylaşımda bulundu. Durulmuş o paylaşımında şunları kaydetti:

 

MÜDÜRLÜKTEN AYRI

BAŞKANDAN AYRI AÇIKLAMA

1003-005.jpg

 

“Başkan Büyükgöz; Osman Yılmaz Mahallesi’nde bulunan mezarlığa kamera sisteminin yapılması için çalışmaların başladığını, hatta bugün bile yapılmış olabilleceği  v.s gibi bir açıklamada bulundu

Mezarlıklar Müdürlüğü’nü aradığımda kamera sistemi olmadığını söylüyor. Zinnur Büyükgöz, ‘Bugün bile yapılmış olabilir’ diyor..

 

Burası Gebze'nin en eski mezarlığı olmasına rağmen ve defayen Mezarlıklar Müdürlüğü’ne şikâyette bulunulmasına rağmen şimdiye kadar niçin yapılmadı, niçin kulak ardı edildi?

ÖLÜLERİMİZ BİLE GÜVENDE DEĞİL

1004-005.jpg

Zinnur Bey bana; mescit inşaatı yaptırdıklarını, orada bundan sonra (!) güvenlik görevlilerinin olacağı şeklinde bir açıklama yaptı

1005-005.jpg

Bu konular defayen mezarlıklar Müdürlüğü’ne taşınmasına rağmen, illa böyle bir olay yaşanması mı gerekiyordu Sayın Başkan?

Ölülerimiz bile güvende değil.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.