Salgın ile mücadele kapsamında 17 bin işyeri denetlendi

Salgın ile mücadele kapsamında 17 bin işyeri denetlendi

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 17 bin 12 iş yeri, 9 bin 508 kez denetlenerek 3 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapıldığı belirtildi.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ekipler ve güvenlik kuvvetleri ile bizzat il valisi, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il/ilçe emniyet müdürleri, il/ilçe jandarma Komutanlarının, kurum amirlerinin katılımı ile 16 Ağustos 2021-22 Ağustos 2021 tarihleri arasında ilimiz genelinde gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlerde; Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 4.460 kişinin talebi karşılandı. Zorunlu karantina yasağını ihlal eden 33 kişiye idari işlem yapıldı. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 7.126 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildi.

 

“MASKE, MESAFE VE HİJYEN”

COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin 12 iş yeri, 9 bin 508 kez denetlenmiş, 3 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapıldı.112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 91 talep yerine getirildi. Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde toplam 39 bin 097 araç kontrol edilirken, 50 bin 125 şahıs sorgulandı. Valiliğimiz koordinasyonunda salgınla ilgili tedbirler alınmakta ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla verdiği mücadeleye halkımızın da alınan tedbirler ile başta MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına harfiyen uymaları, Koronavirüs salgınına karşı en etkili silah olan AŞI’yı yaptırarak destek vermeleri en büyük beklentimizdir” denildi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.