Salgın etkisini sürdürüyor kurallara mutlaka uyalım

Salgın etkisini sürdürüyor kurallara mutlaka uyalım

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Covid-19’un etkisini sürdürdüğünü belirterek, hastanelerin yoğun bakımlarında doluluk oranının yüzde 70’in üzerinde olduğunu söyledi, vatandaşlara kurallara uyalım çağrısı yaptı.

Gebze İlçe Sağlık Müdürü  Dr. İlhan Kadıoğlu,  Covid-19’un etkisini sürdürdüğünü belirterek,  hastanelerin yoğun bakımlarında doluluk oranının yüzde 70’in üzerinde olduğunu söyledi.

Dr. İlhan Kadıoğlu Covid-19  salgınına yönelik olarak  önemli bilgiler verdi  vatandaşlara bir kez daha uyarılarda bulundu.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde  yoğun bakımdaki doluluk oranın yüzde 70’leri aştığını söyleyen  Dr.  İlhan Kadıoğlu şunları ifade etti:

KURALLARA UYALIM

“Doluluk oranı yüzde 70’i aştı, servislerdeki doluluk oranı ise yüzde 90’larda. Bu  durum gösteriyor ki  salgın  etkisini  ciddi olarak sürdürüyor. Vatandaşların mutlaka  belirtilen kurallara sıkı, sıkı uyması gerekiyor.  Kalabalık ortamlardan, ev ziyaretlerinden uzak durulmalı,  toplu taşıma araçlarını mümkünse kullanmamaları, marketlere ise  kalabalık olmayacak saatlerde gidilmesi gerekiyor.  Maske, mesafe ve hijyene mutlaka ve kesin olarak dikkat edilmeli.”

FİLYASYON EKİBİ SAHADA

 Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekiplerinin gece 23.00’da kadar çalıştığını da söyleyen  Gebze İlçe Sağlık Müdürü  Dr. İlhan Kadıoğlu, “Ekiplerimiz sahada yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyor.  Evlerde karantina altında olanlara  ilaçlarını ve gerekli tıbbi malzemelerini  özel araçlarla ulaştırıyor.  Evlerde karantina altındaki  vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve neler yapılacağı da anlatılıyor” dedi.

AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Covid-19 aşılama işlemlerinin 24 saat sürdüğünü belirten  Gebze İlçe Sağlık Müdürü  Dr. İlhan Kadıoğlu, “Aşılama işlemi  Gebze Fatih Devlet  Hastanemiz de sürüyor.  Alman aşısı şuanda yapılıyor.  Sırası gelen ve önceliği olan vatandaşlar randevusunu alarak hastaneye gidip mutlaka aşısını yaptırsın.  Unutmayalım ki aşılama salgınla mücadelede çok önemli bir aşamadır.” diye konuştu.

Cengiz Akgün

3-607.jpg

4-537.jpg

5-329.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.