Saldırının faili derhal cezalandırılmalı

Saldırının faili derhal cezalandırılmalı

Gebze Adliyesi’nde bir zabıt katibi vatandaş tarafından darp edildi. Türk Büro-Sen saldırıyı kınarken Kocaeli Şube Başkanı Cihat Çoban, saldırganın derhal cezalandırılmasını istedi

Gebze Adliyesi’nde dün gerçekleşen olayda adliyede görevli, Türk Büro-Sen Kocaeli Şube üyesi bir zabıt katibi, darp edildi. Saldırı, Gebze Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklaması ile kınandı. Açıklamaya Türk Büro-Sen Kocaeli Şube Başkanı Cihat Çoban, şube başkan yardımcıları Bahattin Aksakal ve Erhan Sevgier, Gebze İlçe Temsilcisi Volkan Çakır, işyeri temsilcisi Yahya Özçelik katıldı.

KAMU GÖREVLİLERİNE ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ 

 Türk Büro-Sen Kocaeli Şube Başkanı Cihat Çoban, “Türk Büro-Sen olarak bu olayı kınıyor, failinin derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Çoban, kamu görevlilerinin maruz kaldığı şiddetin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek olayın takipçisi olduklarını belirtti. Çoban yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

 “Gebze Adliyesi’nde Zabıt Kâtibi olarak görevini yapan üyemiz, sanık tarafından darp edilmiştir. Kamu görevlilerinin her gün bir saldırıya maruz kalarak darp edilmesi, hakarete uğraması ya da daha ileriye taşınarak hayatını kaybetmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. 

YAPTIRIMLAR YETERSİZ 

Bunun için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü şiddetin durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir. Kamu hizmeti yürütenlere, eşkıya gibi kamu kurumlarını basanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir.”

 

uyeler-004.jpg

Haber: Arzum KAYMIŞ     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.