“Saldırılar bizleri korkutamaz!”

“Saldırılar bizleri korkutamaz!”

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç’a yönelik yapılan saldırıyla ilgili olarak, “Laikliği kazanma mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yaptığı açıklamada, “Bir grup gerici güruh ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç’a evinin önünde saldırıda bulunmuş ve şiddet uygulamışlardır. Laikliği hedefine koyan iktidar beslemesi gruplar, bu ve benzeri olayları sık sık tekrar etmeye başladı. İktidardan aldıkları cesaretle olmalı ki, saldırıdan sonra da kaçmamış evinin önünde bekleyerek tehditlerine devam etmişler. Bu ne anlama gelmektedir. Ülkede güç biziz, kolluk biziz, yargı biziz mesajı verilmiştir. Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki ‘Laikliği Kazanma Mücadelesi’ en önemli mücadele başlığıdır ve asla vazgeçmeden mücadeleyi daha da yükseltmek gerekmektedir. 

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Ve unutulmamalıdır ki; bu saldırı seçim sathına girmeyle de doğrudan ilintilidir. Seçime kadar olan süreçte bu ve benzeri saldırıların olma ihtimali yüksektir. Toplumun sinir uçlarını kaşıyarak, bundan bir kaos çıkarma ve siyasi malzemeye dönüştürme kuvvetle ihtimaldir. Tüm ilerici toplum kesimlerini uyanık olmaya ve aydınlık bir Türkiye mücadelesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Karanlık, yobaz güç odaklarının saldırısını, laikliğe, aydınlanmaya, seküler yaşama saldırı olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi.
Haber: Tuğçe YAKICI
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.