Saldırı da faturası da  asla kabul edilemez

Saldırı da faturası da asla kabul edilemez

Sakaryalı Fahrettin Taşkaya, Sakarya’da tarım işçilerine yönelik fiziki saldırıyı da, sosyal medyadan Sakaryalılar ve Karadenizliler’e yönelik taarruzu da, “Asla kabul edilemez” diye tanımladı

izimizde konuk tercih ederken her zaman nitelikleri ön planda tuttuk. Fahrettin Taşkaya ile röportaj için anlaştığımızda henüz Sakarya vakası yaşanmamıştı. Vaka yaşanınca Taşkaya’nın Sakaryalı kimliği de anlam kazandı çünkü yeni bir sosyal medya lincinde hedefte bu sefer Sakaryalılar ve Karadenizliler vardı:  

 

SAKARYA: KABUL EDİLEMEZ…

 

-       Sakarya’da Kürt kökenli vatandaşlara saldırı, bir kadının dövülmesi..

-       O gün Sakarya’da idim. O çok üzücü ve kabullenilemez olayı duyar duymaz araştırma yapmaya başladım. Görsel medyadan da olayları takip ettim. Öncelikle, vakanın tasvip edilir hiçbir tarafı olamaz. O bölgeye gelen Kürt kökenli kardeşlerimiz misafirimizdir. Örf adetlerimiz gereği misafir, velinimetimizdir. Asla ve asla kendilerine kötü muamelede bulunulamaz.

 

ADALET GEREĞİNİ YAPACAKTIR

-       Diyelim ki bilmediğimiz bir başka ola oldu. Ülkemizin kolluk kuvvetleri, güvenlik güçleri, kanunlar var. O kanallar ile irtibatlı olarak, bir sorun varsa çözmeliyiz. Olayı yapan şahsı kınıyor ve adaletin gereğini yapacağını umuyorum.

 

HER KANALA “ÖZEL” DEMEÇ VERMİŞ!

 

Görsel medyadan olayı takip ettiğimde olaya maruz kalmış bayan kardeşimiz Türkçe konuştuğu bir kanalda kendilerine vuran şahsın, “Burası Mardin değil Sakarya” dediğini iddia etti. Kürtçe konuştuğu bir kanalda da, ‘Burası Türkiye, Kürtler’e burada yer yok’ dediğini iddia etti. Bir başka kanalda en son yaptığı açıklamada iki tarla sahibi arasında bir kavganın ortasında kaldıklarından bahsetti.

 

Bu hanımefendinin beyanları da ‘çok tutarsız’ olarak kayıtlara geçti maalesef. Ama Allah’tan görüntüler var ve görüntülerde kadına atılan bir yumruk var… Neresinden bakarsanız bakın kabul edilebilir bir olay, kesinlikle ve kesinlikle değil.

 

MÜNFERİT BİR OLAY…

 

-       Vaka sonrası bir kesimin tüm Sakaryalılar’ı sosyal medyadan yaylım ateşine düşmesi. Bir Sakaryalı olarak ne hissettiniz?

 

-       Her sene 10 binlerce Doğulu kardeşimiz Karadeniz’e ve bölgemize fındık toplamaya gelir. Bu kadar yoğun bir kalabalık nüfusun içinde münferit birkaç olayın yaşanması normaldir. Bu olayı alıp Türk Kürt milliyetçiliği şeklinde ortaya sunmak kesinlikle ve kesinlikle ruh hali bozuk veya içinde hainlik olan insanların iddiasıdır.

 

O DA, BU DA HAKSIZLIK

 

-       Nasıl ki PKK terör örgütünün yaptığı bir eylemden dolayı bütün Kürt kardeşlerimize, ‘Siz PKK’lısınız’ demek büyük bir haksızlıksa evine gelmiş misafire nasıl davranacağını bilmeyen bir geri zekalının yaptığı davranıştan tüm Sakaryalılar’ı, tüm Karadeniz halkını itham edemezsiniz.

ONLAR, ELLERİNDEN GELENİ YAPACAK!

Ama gerek sosyal gerek görsel medyada Türk Kürt bölücülüğü yapmaya çalışanlara inat doğru insanlarımız daha fazla yer almış ve bu olayı kimsenin canının yanmadan atlatılmasını sağlamıştır.

Ama şunu bileceğiz. İçinde hainlik olanlar, ruh hali bozuk olanlar bu olayları kaşımaya devam edecekler ve ülkemizin sağduyulu insanları bu vatan topraklarının bölünmemesi için ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklardır.

YA RUH HALİ BOZUKTUR…

Bir insanın ruh hali bozuk değilse veya içinde vatan hainliği taşımıyorsa karşısındakilere vatan haini muamelesi yapamaz. Bu tavırda bulunabiliyorsa kesinlikle ve kesinlikle o kişinin ya ruh hali bozuktur ya da içinde bir hainlik taşıyordur. Rabbim bütün halkımızı ve devletimizi bu tür hainlerden ve bu tür ruh hali bozuk olanlardan kurtarsın inşallah.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.