Şaka gibi!

Şaka gibi!

Hürriyet ve Yavuz Selim’deki tapu vakasında CHP’de ilçe yönetimi, belediye meclisi ve Recep Dursun uyumu ile hazırlanılan meclisi Hürriyet Mahalleli Kasım Yağcıoğlu adeta sabote etti

Yağcıoğlu’na “sehven” söz veren Büyükgöz aynı gerekçeyle toplantıyı bitirdi. AKP’liler kurtarıcıları Yağcıoğlu’nu CHP lehine provokatörlükle suçladı. Bir AKP’li, “Deşifre oldular” dedi

2019 Mart – 2020 Ekim arası uyumlu giden Gebze BM’de ilk çatlak geçen ay verilmişti. Bu ay film koptu. Toplantıdan vatandaşa istediği şartta tapu vermeyen AKP tek yumruk çıktı. CHP yine birbirine girdi

Haber Analiz

Gebze Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısının asıl özeti; Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyesi Cavit Kapoğlu ile CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun arasındaki yazışmada da kendini ifade ediyor..

KAPOĞLU’NDAN DURSUN’A

Kendisini seçilmiş ilçenin üstünde görenler varsa CHP’sinden elini çekmelidir..Bu partiye zarar verebilir... (konuşmacı değil, deşifre olanlar fiyaskoydu)

 

DURSUN’DAN KAPOĞLU’NA

 

“Okuduğunu anlayamayan kuş beyinli birinin (şahsımı engellemiş) ,halk için hak mücadelesinden bihaber, aklı sıra AKP diliyle yorum yapmış.

 

Kime yaranmak derdinde ise artık!

 

7 yıllık halkın hak sahipliği mücadelesinin kıyısından geçmeyen, anlamak istemeyen ve inanmayan birinin durduğu nokta, yaptığı yorum..

 

Dili zehir, aynı iktidar dili..Nefreti ne sebepten bilinmez aynı iktidarın bakışı..

 

Hak mücadelesinin yanından geçmeyenler, yerel ve genel iktidara zerre laf etmeyenler,

 

Aklı sıra ifşa etmiş.

 

Neyi?

 

Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalle halkının haklı mücadelesini!

 

Hiç gizlenmedi ki!

 

Her daim onların yanında idik, olmaya da devam edeceğiz.

 

Örgütlü halk mücadelesinden bihaber olan,

 

Aklı sıra örgüte sahip çıkmış. siyasetten bihaber,

 

Yürek desen ne gezer "Martı" kadar bile yok.”

 

AKP Gebze ne yaptı ne etti.. Mermerciler Yapı Kooperatifi vakasında olduğu gibi.. Sanki halka istediği şart ve koşullarda tapuyu vermeyen kendisi değilmiş de CHP imiş gibi.. CHP Gebze’yi yine birbirine karıştırdı. Halbuki…

 

Hürriyet ve Yavuz Selim’deki tapu vakasında CHP’de ilçe yönetimi, belediye meclisi ve Recep Dursun uyumu ile hazırlanılan meclisi Hürriyet Mahalleli Kasım Yağcıoğlu adeta sabote etti.

Yağcıoğlu’na “sehven” söz veren Büyükgöz aynı gerekçeyle toplantıyı bitirdi. AKP’liler kurtarıcıları Yağcıoğlu’nu CHP lehine provokatörlükle suçladı. Bir AKP’li, “Deşifre oldular” dedi.

2019 Mart – 2020 Ekim arası uyumlu giden Gebze BM’de ilk çatlak geçen ay verilmişti. Bu ay film koptu. Toplantıdan vatandaşa istediği şartta tapu vermeyen AKP tek yumruk çıktı. CHP yine birbirine girdi

KAMULAŞTIRMA OLMAYACAK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz kaşla göz arası meclisi neredeyse kapatıp gündeme aldırdığı ek gündem maddeleri arasında deşifre olan sözleşmeye dair, “İki nüsha olursa yurttaşa bedeli ağır oluyor” dedi. Sözleşmede yer alan kimi maddelerin yanlış anlaşıldığını belirtip özetle bölgede kamulaştırmanın olmayacağını, aslında yerinde dönüşüm yapılacağını, yeni daire yapılacak olan vatandaşın bu süreçte eski dairesinde ikameti sürdürerek hem nakliye gideri ve nakliyeden ötürü eşya yıpranmasından hem kira giderinden kurtarılacağını izah etti.

BİZ DEĞİL BEN MERKEZLİ

Büyükgöz’ün konuştuğu esnada araya giren Kasım Yağcıoğlu ilk başlarda Yağcıoğlu’na yönelik sert sözlü uyarıda bulundu. Sonra akışına bıraktı. “Biz” değil “Ben” merkezli bir şekilde Büyükgöz’e daha bir öncekini yanıtlamadan yeni soru yöneltip konuyu dağıttıkça dağıtan Yağcıoğlu’nun tutumunu fırsat bilen Büyükgöz, “Toplantı bitti” diye kestirip attı.

AKP’de Mahmut Yandık her zamanki uzlaştırıcı tavrıyla Yağcıoğlu’nun yanına gidip susturmaya çalışırken Hasan Soba ve Güler Gençay Şahin hayli öfkeliydi. AKP’liler Büyükgöz’ü CHP soruları ve önergelerinden kurtaran Yağcıoğlu’nu CHP lehine provokatör olmakla itham etti.

O AKP’Lİ ASLINDA

AKP’Yİ DEŞİFRE ETTİ

Yağcıoğlu bir ara salondaki Recep Dursun’u konuya müdahil olmaya davet edince bir AKP’li meclis üyesi; bugüne kadar tüm toplantılar basına açık ve sosyal medyadan canlı yayınla yapılmasına karşın meseledeki Mahalle dernekleri, CHP Gebze İlçe Örgütü ve Recep Dursun ilişkisini “keşfederek; gerek belediye başkanlığı gerek meclis üyeliği için atamada ısrar eden AKP’nin kimleri belediye meclis üyesi yaptığını ve Gebze’nin kimlere emanet olduğunu, “Deşifre oldular” diyerek şahsında deşifre etti

ÇALIŞKAN ESTİ GÜRLEDİ AMA..

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün CHP Grubu adına Saide Arslan Çalışkan’a söz vermeden toplantıyı bitirdiğini söylemesine CHP içinde en sert tepki; CHP içinde CHP’ye değil AKP’ye muhalefet yapan az sayıdaki CHP’liler arasında yer edinen Çalışkan’ın kendisinden geldi. Çalışkan, Büyükgöz’ün tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

BİR CHP GEBZE KLASİĞİ…

Mermerciler Fuarı vakasında fuarın asıl siyasi sorumlusu AKP’ye neredeyse “aman zeval gelmesin” dercesine “gık” etmeyip uzun süre birbirine giren CHP Gebze İlçe Örgütü..

Hürriyet ve Yavuz Selim’de vatandaşın istediği şekilde ve vatandaş ekonomisine uygun tapu vermeyen yine AKP değil de CHP imiş gibi..

Bir Gebze Belediye Meclis toplantısını daha geride bırakırken CHP Gebze yine birbirine girdi! (Haber Merkezi)

hasan-soba.jpgguler-sahin-gencay-001.jpgsaide-arslan-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.