Sahte deterjan üretim tesisine jandarma baskını

Sahte deterjan üretim tesisine jandarma baskını

Gebze’de bir işyerine düzenlenen operasyonda, sahte olarak üretildiği tespit edilen ve bilinen çeşitli markların etiketleri kullanılan binlerce litre sahte deterjan ve yumuşatıcı ile kilolarca deterjan ele geçirildi.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, Gebze’de başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Marka ve patent kanununa muhalefet ve sahtecilik ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucu, Gebze’de bir iş yerinde sahte deterjan üretimi yapılarak, piyasaya sürüldüğü bilgilerine ulaşıldı.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Konu ile ilgili başlatılan takip sonucu önceki gün adresi tespit edilen iş yerine baskın gerçekleştirildi. İş yerinde yapılan aramalarda sahte olarak üretildiği tespit edilen, çeşitli markalara ait 30 bin litre sıvı deterjan, 25 bin litre sıvı hammadde, 10 bin kilo toz deterjan, 5 bin litre yumuşatıcı, 40 bin sahte etiket, 2 sıvı dolum makinesi, 1 paketleme makinesi, 2 elektronik terazi ve 20 bin doldurulmaya hazır boş plastik şişe gele geçirildi. İş yeri sahibi gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatıldı.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.