Sahnelenecek oyunları anlattı

Sahnelenecek oyunları anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonları tanıtımının yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk defa şehir tiyatroları açılış gününde tiyatro severlere bu sezon ve gelecek sezon hakkında bilgiler veren Sigalı, Ormanya Müzikali, sosyal sorumluluk projeleri ile gösterime girecek oyunların konuları hakkında bir konuşma yaptı.
TİYATRO OKULU PROJESİ
Konuşmasına Büyükşehir Şehir Tiyatroları olarak ürettikleri sosyal sorumluluk projelerini anlatarak başlayan Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, “Sosyal sorumluluk projelerimizden ilki tiyatro okuludur. Okulumuzda bu sene il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle ortak projeler üreterek tiyatroyla ilgili eğitmenlerimizi tiyatro okuluna davet edeceğiz. İl Milli Müdürlüğümüzün bizlere işaret ettiği okullardan tiyatro eğitmenlerimiz okulumuza gelecek ve sahne tasarımı, metin çözümleme, role hazırlık, reji gibi dersleri öğrenecek. Eğitmenlerimiz daha sonra okullarında öğrencilere öğrendiklerini öğretecek. Belki biz bir eğitmene öğreteceğiz ama onlar 100 belki de 1000’lere öğrendiklerini öğretecek” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.