Sağlıklı yaşam tarzına tamamlayıcı tedavileri de eklemek önemli

Sağlıklı yaşam tarzına tamamlayıcı tedavileri de eklemek önemli

Kalp hastalıkları, inme, diyabet, romatizmal hastalıklar, KOAH ve astım gibi akciğer hastalıkları halk sağlığını tehdit eden en önemli hastalıklar arasında yer alıyor.

Kalp hastalıkları, inme, diyabet, romatizmal hastalıklar, KOAH ve astım gibi akciğer hastalıkları halk sağlığını tehdit eden en önemli hastalıklar arasında yer alıyor. 7-14 Nisan haftasının Dünya Sağlık Örgütü tarafından Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran, “Sağlıklı bir yaşam için hayatımızda düzenli egzersiz, kaliteli uyku ve sağlıklı beslenmeye mutlaka yer vermeliyiz” dedi. Bununla beraber belli yaş üzeri insanların sağlıklarını koruma adına ozon terapisi ve/veya serum yoluyla glutatyon uygulaması gibi takviye tedavileri almalarında hiçbir sakınca olmadığını, aksine bunun daha iyi yaşamayı sağladığını vurgulayan Dr. Sadi Kayıran, sağlıklı bir yaşam ve yaş alma için doktor gözetiminde düzenli sağlık kontrollerinin de yapılmasını önerdi.

Sağlığın korunması için mutlaka beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve haftada en azından 150 dakika yürüyüş şeklinde spor yapılması gerekiyor. Yaşam kalitesi; doğru beslenme, iyi bir uyku, stresi yönetebilme ve alınacak destek tedavilerle yükseltilebilir.

YILDA BİR KEZ OZON TERAPİSİ YAPILABİLİR

Vücudumuzun dış ortamdan gelen tehlikelere karşı önemli bir yeri olan ve antioksidan sistemini destekleyen ozon terapisi ile güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olunabilir. Ozon terapisi, kandaki oksijen seviyesini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve pek çok hastalığa karşı daha dirençli olmamızı sağlıyor. Bazen tek başına, bazen de tamamlayıcı bir tedavi seçeneği olarak kullanılabilen ozon terapisi, sağlıklı bireylere yılda 1 kez 8-12 seanslık tedavi şeklinde uygulanabilir. Hastalık durumunda ise kişiye ve hastalığa özel tedavi yapılmalı.

GLUTATYON TEDAVİSİ NEDİR, KİMLERE ÖNERİLİR?

Glutatyon, 3 aminoasitten oluşan bir moleküldür ve bağışıklık sisteminde bulunan birçok enzimin daha iyi çalışmasını sağlar. Hastalıklarla mücadele etmede son derece faydalı bir molekül olan glutatyon, özellikle şeker hastalarında (Tip 2 Diyabet), nörolojik sorunlarda (İnme, Parkinson, Demans, Nöropati) ve karaciğer yağlanması olan hastalarda son derece faydalıdır. Bu tedaviler tek başına veya destek tedavi olarak uygulanabilir.

Sağlıklı beslenme ve egzersiz çok önemlidir. Sağlıklı yaşam tarzına ek olarak tamamlayıcı tedavilerle özellikle metabolik sendrom hastalıkları, tip 2 diyabet, insülin direnci ve bazı yangısal romatizmal hastalıkların toplumdaki görülme sıklıkları azaltılabilir. Haber: Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.