“Sağlıklı nesiller için sağlıklı dişler”

“Sağlıklı nesiller için sağlıklı dişler”

  Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından başlatılan, Valilik ve Milli Eğitim'in katkıları ile gerçekleştirilen "Sağlıklı...

 

 

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından başlatılan, Valilik ve Milli Eğitim'in katkıları ile gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Dişler, Neşeli Gülüşler Kampanyasının" 2. yıl tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi.
MERKEZLER 5'E ÇIKACAK
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, "İlimizde 2003 yılında ağız ve diş sağlık merkezi bir iken bu sayı şimdilerde yakında 5'e çıkacak. Kandıra ve Karamürsel'de protez merkezlerimiz var. 2003 yılından bu seneye baktığımızda orana baktığımızda 40 mislinden fazla protez yapılıyor" diye konuştu. Aydınlık, kampanyayla ilgili bilgiler vererek, "Kampanyamızı bin 276 öğretmenimizin rekâtıyla, 52 diş hekimiyle, 384 sağlık meslek liseleri öğrencileri ile 109 kız meslek lisesi öğrencileri ile kampanyamızı sürdürüyoruz" dedi. Kırıkkale Üniversitesi Diş Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, "Dünya'nın hiç bir yerinde 2 ayda 61 bin çocuğa kimse flor eğitimi vermedi" dedi. 

FARKINDALİIK İÇİN
Kocaeli Valiliğin bu kampanyaya katılmasından dolayı mutluluğunu ifade eden Dülgergil, "Bu ülkeyi seven Atatürkçü bir öğretim üyesiyim. İlk defa bir Valilik, bu kampanyaya hassasiyetle katıldı. Allah sizden bin kere razı olsun. İlköğretimde, fırçaları sınıfa taşımalısınız. Günde en az bir kez özellikle yemek saatinin ardından fırçalanması en idealidir. Anneleri mutlaka yetiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Vali Ercan Topaca, anılarını anlatarak "Farkındalık oluşturmak için buradayız. Benim de dişlerim var, benimde çürüklerim oldu, bende diş çektirdim. 1976'da bende 10 yaşında iken diş ağrısı ile babam bir doktora götürdü. Bir anda ağzımdan üç tane dişin eksildiğini orada hissettim. Öyle bir ağrı ki duramıyorsunuz. Dişlerimi çekildi, yemek yemekte zorlanıyorum. O zaman dişin önemli olduğunu anladım" dedi.

"VALİ AMCA"DAN TAVSİYELER
Topaca, miniklere nasihatler vererek, "Ben diş fırçalamaya o zaman başladım ve faydasını gördüm. Tavsiye ederim. Vali amcanız olarak sizlere tavsiye ediyorum: Akşam yatarken ve yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalamadan yatmayın. Dişleri kötü fırçalar ya da dişlerimizi fırçalamazsanız dişleriniz çürür. Bunun için dişlerinizi iyi kullanın. Diş kredinizi iyi kullanın. Dişlerini fırçalayanlara ödül var" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.