Sağlıklı nesil için sağlık eğitimi

Sağlıklı nesil için sağlık eğitimi

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’deki tüm ilköğretim okullarınaYeterli ve Dengeli Beslenme” ile “Sigaranın Toplumda Oluşturduğu...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’deki tüm ilköğretim okullarınaYeterli ve Dengeli Beslenme” ile “Sigaranın Toplumda Oluşturduğu Hasar” konulu eğitimler veriyor. Öğrencilere sağlıklı bir geleceğin hedeflendiği seminerlerin 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde 6 bin 200 öğrenci bilgilendirildi.

 

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesigelecek nesillerin yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürmeleri ve sağlık düzeylerinin yükseltilmesi için Kocaeli’deki ilköğretim okullarına sağlık eğitimleri vermeye devam ediyor. 2005-2006 eğitim –öğrenim döneminde başlatılan eğitimlerde öğrencilere “Yeterli ve Dengeli Beslenme” ile “Sigaranın Toplumda Oluşturduğu Hasar” konularında eğitimler veriliyor.

 

UZMAN PERSONEL EŞLİĞİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından verilen seminerlerde geçtiğimiz eğitim döneminde yaklaşık 6 bin 200 öğrenciye ulaşıldı. Kentin tamamını kapsayan eğitimlerde ilköğretim okulu öğrencileri uzman personel tarafından sinevizyon eşliğinde seminerlere katılıyor.

 

SİGARA KÜRESEL BİR SORUN

“Sigaranın Toplumda Oluşturduğu Hasar” konulu eğitimlerde halk sağlığı açısından ciddi sonuçlar doğuran ve küresel bir sorun haline gelen sigara kullanımı hakkında bilimsel veriler sunuluyor. Sigara kullanımında ülkemizin Avrupa ülkeleri arasında 3 sırada yer alındığının bilgisinin verildiği seminerlerde her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı nedenlerle yaşamını kaybettiği düşünüldüğünde bu sorunun ne kadar vahim sonuçlar doğurduğunu ortaya konuyor.

 

OKUL ÇAĞINDA BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

İlköğretim okullarına verilen eğitimlerden diğeri ise yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili. Okul çağındaki beslenmenin önemine dikkat çekildiği eğitimlerde yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılarının azaldığı aktarıldı. Bu sebeple öğrenmede güçlük çekildiğinin aktarıldığı eğitimlerde artık çağın hastalığı olarak adlandırılan Obezite konusunda da bilgiler sunuluyor. Eğitimlerde Fast food beslenmenin ve asitli içecekler tüketmenin doğru olmadığını söyleyerek bilinçli tüketici olmak için güvenli gıdaya ulaşma yollarından bahsediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.