''Sağlıklı Kal Kocaeli'' kampanyası

''Sağlıklı Kal Kocaeli'' kampanyası

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamasında, 20 Haziran - 20 Temmuz 2020 tarihleri arasında ''Sağlıklı Kal Kocaeli'' kampanyası yapılması planlandı.

Açıklama şöyle:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19)  küresel salgını ile ilgili ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de mücadele etkin bir şekilde devam etmektedir. Pandemi sürecinin en iyi şekilde atlatılması için tüm kamu ve özel kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz aktif şekilde görev almaktadır. 
12.06.2020 tarihli Kocaeli İl Pandemi Kurul Toplantısının 3. maddesinde ''Yeni normalleşme sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlarda toplumsal farkındalığı artırmak için tüm kamu özel kurum, kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından sosyal mesafe, el hijyeni ve doğru maske kullanımına yönelik kamu spotu, video, basın açıklaması, sosyal medya paylaşımı, bilboard vb. farkındalık çalışmaları yapılması,''  kararı alınmıştır. Bu kapsamda korona tedbirlerinin  vatandaşlarımız tarafından tam manasıyla benimsenmesi, kısa sürede olumlu ve hızlı sonuçlar elde edilmesi, ülke genelinde ses getirmesi amacıyla 20 Haziran - 20 Temmuz 2020 tarihleri arasında ''Sağlıklı Kal Kocaeli'' kampanyası yapılması planlanmıştır.   
İlk etapta ekte belirtilen maddelerin hassasiyetle planlanarak ivedilikle uygulamaya konulması, yapılan etkinlik ve faaliyetlerin sosyal medya paylaşımlarında #SağlıklıKalKocaeli ibaresinin kullanılması, özellikle basın mensupları, resmi ve sosyal çevreden destek alınması kampanyanın etkili olabilmesi için önem arz etmektedir. Bu kapsamda hızlı iletişim ve koordinasyon sağlamak amacıyla her kurumdan konuyla ilgili bir personelin görevlendirilmesi istenmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.