Sağlıkkent Konutları’nın ihalesi iptal edildi

Sağlıkkent Konutları’nın ihalesi iptal edildi

Geçtiğimiz ay yapılan, yaklaşık maliyeti 140 milyon 749 bin 453 lira 33 kuruş olarak duyurulan Sağlıkkent Konutları ihalesi, yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle iptal edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanları için planlanan, içerisinde toplamda 502 konut barındıran Sağlık Kent Konutları ihalesi 23 Kasım 2021 tarihinde Kent Konut Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 1-15 Ekim tarihleri arasında başvuruların alındığı konutlara 758 sağlık çalışanı başvururken, 27 Ekim’de 502 hak sahibini belirlemek için kura çekilişi yapılmış, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firmaya 7 gün içerisinde yer teslimi yapılması planlanmıştı.

 

YAKLAŞIK MALİYETİN ÜZERİNDE”

Açık ihale usulü gerçekleştirilen ihalede Haldız İnşaat ve Yavuz Dekorasyon İnşaat Limited Şirketi teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 140 milyon 749 bin 453 lira 33 kuruş olarak açıklandı. Haldız İnşaat, 192 milyon 750 bin TL teklifte bulunurken Yavuz Dekorasyon İnşaat Limited Şirketi ise 200 milyon TL teklif verdi. Yaklaşık maliyetin çok üzerinde teklif verilmesinin ardından değerlendirme yapan komisyon ihalenin iptaline karar verdi. Yapılan açıklamada, “Geçerli tekliflerin yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Yeni ihale tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.