Sağlıkçılar ücretsiz ulaşımın devam etmesini istiyor

Sağlıkçılar ücretsiz ulaşımın devam etmesini istiyor

Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, “Pandeminin kahramanı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza, ücretsiz ulaşımın devam etmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine başvurumuzu gerçekleştirdik” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanları için pandemi döneminde ücretsiz ulaşım uygulaması hayata geçirilmişti. Geçtiğimiz ekim ayında aralık ayı sonuna kadar uzatılan ücretsiz ulaşım hakkı dolmak üzere. Bu kapsamda Sağlık Sen Kocaeli Şubesi harekete geçti. Pandemi döneminde ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hizmetinin devam etmesi adına Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulundu. Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım yaptığı açıklamada “Pandeminin kahramanı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza, ücretsiz ulaşımın devam etmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine başvurumuzu gerçekleştirdik” dedi.

 

BAŞVURUYU YENİLEDİLER

Söz konusu başvuru şöyle: İki yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran ve ekonomik dengeleri alt üst eden Covid-19 pandemisi, aşılama çalışmalarına rağmen hız kesmeden yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımız da bu küresel pandemiye karşı ilk günkü gayreti ve fedakârlığıyla mücadelesini sürdürmektedir. Pandeminin kahramanı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları için tarafınızdan alınan ‘ücretsiz ulaşım’ kararı son derece isabetli olmuş ve sağlık emekçilerimiz tarafından takdirle karşılanmıştır.

 

SÜRENİN UZATILMASINI İSTİYORUZ

Ancak bildiğiniz üzere pandemi son hızıyla sürmesine rağmen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarına verilen bu ‘ücretsiz ulaşım hizmeti’ 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle son bulacak. Sağlık ve Sosyal Hizmet kolunun yetkili sendikası ve Kocaeli'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak talebimiz, yeni varyantlarıyla kırmızı alarm durumunu sürdüren küresel salgın tamamen dizginlenene kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin bir avuç kahraman Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımıza sunmuş olduğu bu "ücretsiz ulaşım hizmeti” imkânının süresinin uzatılması ve dahi uzun vadede ise polis-öğretmen gibi "kalıcı indirimle” faydalanmaları hususunda çalışmalara başlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz” dedi.

 

manset-2-110.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.