SAĞLIKÇA ilk genel kurulunu yaptı

SAĞLIKÇA ilk genel kurulunu yaptı

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği, ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirerek yönetimini belirledi ve görev dağılımını gerçekleştirdi.

Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin oluşturduğu sağlık personelleri birkaç ay önce bir araya gelerek Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği'ni kurmuştu. Kuruluş gününden bugüne kadar sağlık çalışanları adına birçok çalışma gerçekleştiren dernek, ilk olağan genel kurulunu dün fuar içindeki Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirdi. Dernek Adem Yaman başkanlığında tek liste ile seçime gitti. Oy çokluğu ile yapılan seçimde Adem Yaman başkan seçildi.

141 ÜYESİ VAR

Kongrenin divan başkanlığını Kocaeli Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Kocaeli Samsunlular Federasyonu Başkanı Mali Müşavir Reşat Akın yaparken divan üyeliklerini Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği kurucu başkanı hemşire Nur Serttaş, Kocaeli Üniversitesi Üniversite Hastanesi sağlık memurlarından Hilal alan üstlendi. Ocak 2021'de kurulan Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği’nin 141 üyesi bulunuyor.

‘HERKESE ULAŞACAĞIZ’

Olağan genel kurulda konuşan Başkan Adem Yaman, derneğin kuruluş amacını ve kısa sürede yaptıkları çalışmaları anlattı. Sağlık sektöründe örgütlenmenin büyük ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Başkan Yaman "Pandemi süresinde çok zorlu çalışma koşulları içerisinde olduk halen de yoğunluk ve yorgunluğumuz devam ediyor. Sadece tek bir cümle bile yaşadığımız psikolojiyi anlatır. Herkes tatil planı kurarken biz nöbet planı yapıyoruz" dedi. Hedeflerinin tüm Türkiye genelindeki sağlık çalışanlarına ulaşmak olduğunu belirten Yaman, “Onların sorunlarını çözümlemek taleplerine cevap vermek, sağlık çalışanlarının sesi olmak. Herkesi sağlık çalışanlarına desteğe davet ediyorum” dedi.

Haber: Abbas Çakar

 

saglikcilar.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.