Sağlık turizmi için  alt/üstyapı bizden!

Sağlık turizmi için alt/üstyapı bizden!

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, USKAF 7-Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne ev sahipliği yapmakla yetinmedi: “Bize düşen; Sağlık tesislerinin kurulması için alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapmak.”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan gerek ülkemiz gerekse ilimiz sağlık turizmine önemli destek. Büyüakın, USKAF 7-Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne ev sahipliği yapmakla yetinmedi: “Bize düşen; Sağlık tesislerinin kurulması için alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapmak.”

tahir-buyukakin.jpeg

ORTAK AKILLA BİR ARAYA GETİRMELİ

Başkan Büyükakın, Türkiye’nin dünyadaki sağlık turizmi pastasından alacağı payın yükseltimesi gerektiğini dile getirdi. Büyükakın, “Alt yapı anlamında Kocaeli’nin giderek artan bir yükselişi var. Bütün bunları ortak akılla bir araya getirmemiz gerekiyor. Peki biz belediye olarak ne yaparız? Termal turizm alanında araştırma ve gerekli tesisleri yapmak. Yapılan tesislerin sayısını artırmak ve erişebilir mesafesinde otellere erişimi sağlamak. Sağlık tesislerinin kurulması için alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapmak. Büyükşehir olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Diğer ülke insanlarının sağlık sektöründe Türkiye’yi tercih etmesini artırmamız gerekiyor. Bizim ülkemizdeki ve şehrimizdeki sağlıkla ilgili çalışmaları tanıtmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

seddar-yavuz-003.jpg

ALTYAPIMIZ DÜNYA STANDARTLARI ÜZERİNDE

Vali Seddar Yavuz ise konuşmasında, “Önemli bir cazibe merkezi olan ilimizde tüm hizmet alanlarında olduğu gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak şekilde sağlık hizmeti sunumu için de yeterli donanım ve altyapı imkanlarımız ziyadesiyle mevcuttur. Ülkemizde çok iyi yetişmiş sağlık personelimiz yanında son yirmi yılda gelişen sağlık altyapımız dünya standartları üzerindedir. İlimizde üniversite hastanemiz, kamu ve özel hastanelerimiz, büyükşehir ve diğer kurum ve kuruluşlarımızın vermiş olduğu çok katkı var. İlimizdeki hastanelerimizin bir kısmı uluslararası sağlık turizminde giderek artan oranda hizmet vermektedirler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.