Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi yetkili sendika oldu

Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi yetkili sendika oldu

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Üniversite Hastanesinde yetkili sendika oldu.

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada; 15 Mayıs itibariyle sendikaların üye sayımının yapıldığını belirterek, “Kocaeli’de 6.000 üye ile tüm kurumlarımızda yine yetkili sendikayız. Üye sayımızı her geçen gün artırarak büyüme devam ederken, bu yılda 600 üye artışı ile tüm kurumlarımızda yetkiyi almayı başardık. Sadece biz değil Kocaeli’nin kazandığı inancındayız. İş ehline verilmeliydi ve biz bu işte ehil olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Kazanan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları oldu. Bizler verilen yetkileri, sendika ayrımı yapmaksızın tüm çalışanlarımız adına kullanmaya devam edeceğiz.

 

“ALDATMADAN SENDİKACILIK YAPIYORUZ”

Doğru bildiğimiz yoldan hiç ayrılmadık, polemik çabaları bizim enerjimizi hiç düşürmedi. Yıldırım, üyelerimizden aldığımız yetkiyi amacına uygun şekilde kullanarak, çalışanlarımızın mali ve özlük haklarının korunması için mücadeleye devam edeceğiz. Bizler Sağlık-Sen olarak, aldanmadan ve aldatmadan sendikacılık yapıyoruz. Kaostan beslenen, üretmek yerine üretileni karalayan hiçbir bakış açısına eyvallahımız olmadı. Sağlık-Sen’in başarısında,  değerler dünyasının büyük rol oynadığını kaydeden Yıldırım, Sağlık-Sen’in sendikacılık anlayışı ile ilgili olarak şunları söyledi: Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın bu desteğine layık olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz sendikacılığı sadece ücret artışına indirgeyecek kadar basitleştirmiyoruz.

 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Biz, elbette öncelikle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele verirken, dünya mazlumlarının umudu haline gelen Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğumuzu da unutmuyoruz. İşte bizi diğerlerinden ayıran, güçlü kılan bu değerlerimizdir. Bizler Sağlık-Sen olarak üyelerden aldığımız güçle, önümüzdeki dönemde daha büyük başarılara imza atmak için gayret göstereceğiz. Sağlık-Sen olarak diğerlerinin hayal bile edemediği başarılar elde ettik. Üyelerimizden aldığımız güçle, önümüzdeki dönemde mücadelemizi sürdüreceğiz.  Bu bağlamda emek veren tuğlaya harç karan, binanın inşası için emek veren, puzzle’ın içerisinde zerre miktar yer alan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.